Stephen Curry (vasakul) ja Kevin Durant.Foto: EZRA SHAW
Korvpall
5. juuni 2017, 09:11

VIDEO | Golden State'i staaride võimsad esitused lämmatasid taas Clevelandi

Golden State Warriors haaras korvpalliliiga NBA finaalis 2:0 eduseisu, kui koduväljakul mängiti taas kindlalt üle tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers. Seekord olid 2015. aasta meistri võidunumbrid 132:113.

Esimene poolaeg oli tunudvalt tasavägisem - Warriors hoidis mänguohje enda näes, aga 24 minuti järe oli eduseis vaid 67:64. Suurem vahe tehti sisse peaasjalikult kolmanda veerandi lõpus ja neljanda perioodi alguses.

Sarnaselt avakohtumisele olid Warriorsi poolelt suurepärases hoos Kevin Durant ja Stephen Curry. Duranti arvele jäi 33 punkti, 13 lauapalli, 6 resultatiivset söötu, 3 vaheltlõiget ja 5 blokeeritud viset, Curry jõudis 32 punkti, 10 lauapalli ja 11 korvisööduga karjääri esimese kolmikduublini. Esimeses mängus 16 väljakult sooritatud viskest vaid 3 tabanud Klay Thompson realiseeris seekord 12 üritusest 8 ja panustas võitu 22 silmaga.

Cavaliersi vedas LeBron James 29 punkti, 11 lauapalli ja 14 sööduga LeBron James, aga suuremat pahandust tegi ta Warriorsile avapoolajal, hiljem väsis. Kevin Love lisas 27 ja Kyrie Irving 19 punkti.

Curry ja Jamesi kolmikduublid:

Viimati 19. aprillil väljaku ääres Warriorsi juhendanud Steve Kerr tundis ennast taas piisavalt hästi, et peatreeneri kohuseid täita. Kerr pole siiamaani taastunud seljaoperatsiooni mõjudest ja sel kevadel muutusid valud taas nii tugevaks, et ta oli sunnitud osa pma kohustusi üle andma Mike Brownile. Mullu jätti Kerr vahele pool põhihooaega.

Warriors - Cavaliersi teise mängu viis eredaimat sooritust:

Warriors pole sel hooajal play-off'is veel kaotusekibedust tundnud - võitnud ollakse kõik 14 kohtumist. NBA rekordit hoiab enda käes 2001. aasta Los Angeles Lakers, kes sai 15 võidu kõrvale ühe kaotuse. Seeria kolmas mäng peetakse Eesti aja järgi ööl vastu neljapäeva Clevelandis.