Simona Halepi võidurõõm.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
7. juuni 2017, 17:24

MILLINE MÄNG! Halep päästis favoriitide heitluses Svitolina vastu lootusetu seisu

On võimalik, et Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel nähti äsja naiste üksikmängus ära sisuline finaal. Kohtusid suursoosikud, kahe nädala eest Roomas esikohale mänginud rumeenlanna Simona Halep ja ukrainlanna Elina Svitolina ning muljetavaldava võidu noppis Halep.

Svitolina juhtis 6:3, 5:1, kuni kaotas siis viis geimi järjest ning ka järgnenud teise seti kiire lõppmängu. Kolmandaks setiks oli Svitolina mäng täielikult lagunenud ja Halep võitis 3:6, 7:6, 6:0. Tegemist on Roland Garrosi väljakute maagiaga - seal pole sa kunagi võitnud enne, kui viimane pall on maha löödud. Markantseima näitena ei suutnud 1993. aastal Argentiina kaunitar Gabriela Sabatini võita Mary Joe Fernandezit seisult 6:1, 5:1 - sisuliselt mängis Svitolina täna maha samasuguse edumaa.

Svitolina valitses algust täielikult ja juhtis avasetis juba 5:0. Ka teises setis tõi tema ründav mängustiil tulu, kuni ühel hetkel hakkas ta eksima. Halep üha kannatas ning kannatas lõpuni välja. Svitolina sai teise seti kiires lõppmängus seisul 6:5 vastase servil matšpalli, kuid Halep ründas külmavereliselt ja hästi, üks löök maandus ka väljaku piirjoonele.

Poolfinaalis kohtub kolmanda asetusega Halep teisena asetatud tšehhitari Karolina Pliškovaga, kes alistas samuti äsja Caroline Garcia (Prantsusmaa, 28) 7:6, 6:4. Teises paaris on teatavasti vastamisi Läti imelaps Jelena Ostapenko ja šveitslanna Timea Bacsinszky (30. asetus).