Dražen Petrovic.
Korvpall
7. juuni 2019, 18:05

VIDEO | Täna 26 aastat tagasi lahkus korvpallivõlur, keda mäletatakse veel kaua (5)

Noore iseseisva riigi Horvaatia korvpallikoondis oli Poolas peetud EM-valikturniiri läbinud ülimalt kindlalt ja teeninud pääsme finaalturniirile, kus oldi suursoosiku seisuses. Meeskonna liidermängija Dražen Petrovic otsustas Poolast naasta kodumaale autoga ning hukkus Saksamaa kiirteel liiklusõnnetuses... Oli 7. juuni 1993.

1985. aastal kõigest 20sena Zagrebi Cibona Euroliiga võitjaks vedanud Petrovic jõudis ühe hooaja mängida ka Madridi Realis ning neli hooaega NBAs Portlandis ja New Jerseys. New Jersey Netsis kogus ta hooajal 1991/92 keskmiselt üle 20 ja aasta hiljem juba üle 22 punkti mängus. Vanas Maailmas oli ta säranud mitme 60+ kontserdiga.

Petrovic tuli Jugoslaavia koondisega maailma- ja Euroopa meistriks, olümpiamängud tõid pronksi ja hõbeda ning 1992 Horvaatia ridades USA Dream Teami järel veel kord hõbeda.

Lõpetuseks üks fakt ka mälumänguküsimuste koostajatele: Horvaatia eest viskas Petrovic enim punkte (48) tolsamal EM-valikturniiril Eesti vastu. Elada oli tal siis jäänud veel täpselt nädal...

Vaata Petrovici tipphetkede videot: