Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 118:113.Foto: Kyle Terada
Korvpall
8. juuni 2017, 07:19

VIDEO JA GALERII | Jääkülma närviga Kevin Durant viis Warriorsi imelise saavutuse lävele (1)

Golden State Warriors jõudis imelisest saavutusest vaid ühe mängu kaugusele - korvpalliliiga NBA finaalseeria kolmandas kohtumises alistati võõrsil tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers 118:113 ja seeriat juhitakse nüüd 3:0. Kui ööl vastu laupäeva tehakse Cavaliersi selg veelkord prügiseks, läbitakse play-off kaotusteta. NBA ajaloos oleks see esmakordne.

Esimest korda seeria jooksul suutis Cavaliers Warriorsile vastupanu osutada ka teisel poolajal. Veelgi enam, kolm minutit enne lõppu viis J.R. Smithi kaugvise võõrustajad 113:107 ette, aga siis algas Stephen Curry ja eelkõige Kevin Duranti etendus.

Curry lihtne vise korvi alt vähendas vahe esmalt neljale punktile, Durant tabas paarilt meetrilt ja 45 sekundit enne lõppu tormas ta üle väljaku ja viskas Cavaliersi liidrile LeBron Jamesile kolmese lihtsalt näkku. Warriors ees 114:113! Et Kyrie Irvingu kaugvise vasturünnakul ei tabanud, tuli Cavaliersil Warriorsi meestele viga teha ja Durant suurendas vabavisetest edu kolmele punktile.

Duranti kolmene, mis osutus võiduviskeks:

Cavaliersil jäi 12 sekundit enne lõppu võimalus kohtumine viigistada, aga kaitsespets Andre Iguodala pani muidu suurepäraselt tegutsenud Jamesi kolmeseüritusele käe peale ja põhimõtteliselt oli mäng läbi. Curry vabavisked vormistasid lõppskoori.

Iguodala blokk:

Durant tõusis viimaste minutite vägitegudega Warriorsi resultatiivseimaks, visates 31 punkti. Klay Thompsoni arvele jäi 30 silma ja Curry võttis lisaks 26 punktile maha ka 13 lauapalli. Clevelandi vedas James 39 punkti, 11 lauapalli ning 9 resultatiivse sööduga, esimest korda sai seeria jooksul oma mängu käima ka Irving, kes viskas 38 punkti.

Nagu öeldud, peetakse seeria neljas mäng Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva ja toimumispaigaks on taas Cleveland.

Kolmanda mängu kokkuvõte: