Tiit Sokk Eesti koondist juhendamas.Foto: LAURA OKS
Korvpall
8. juuni 2017, 13:03

Peatreener selgitab, miks Tanel Sokk ja kaks Dorbekit koondisest loobusid

Tiit Sokk: veterane polnud vaja moosida, pigem vastupidi (4)

Täna selgusid Eesti korvpallikoondise kandidaadid MMi eelkvalifikatsiooniturniiri mängudeks. Koondise peatreeneri Tiit Soku nimekirjas on 18 mängijat, kellest augusti alguseks jääb järele 12.

Tagamängijad: Sten Sokk, Rait-Riivo Laane, Sten Olmre, Rain Veideman, Tanel Kurbas, Janari Jõesaar, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Gregor Arbet

Eesliinimängijad: Kregor Hermet, Erik Keedus, Siim-Sander Vene, Kristjan Kangur, Kristjan Kitsing, Janar Talts, Timo Eichfuss, Reinar Hallik, Toomas Raadik

Võrreldes esialgse nimekirjaga on puudu Tanel Sokk, Martin Dorbek, Gert Dorbek, Indrek Kajupank, Mihkel Kirves, Joonas Järveläinen ja USAs õppivad Rauno Nurger ning Maik-Kalev Kotsar.

Martin Dorbek eelistab teha individuaalset tööd

Puudujate põhjused on erinevad. Nurger ja Kotsar viitasid mäletatavasti ülikooliõpingutele ja Kajupank läheb põlveoperatsioonile. Aga teised? "Tanel Sokk ja Gert Dorbek tegelevad keha ravimisega, nagu ka eelmisel suvel. Martin Dorbeki otsus oli pigem isiklikku laadi, ta viitas soovile rohkem individuaalset tööd teha. Kirves ja Järveläinen on tegelikult varunimekirjas, sest eesliinis on meil palju küsimärke," selgitas peatreener Sokk.

Põhitegijatest käisid Siim-Sander Vene ning Janar Talts hüppeliigese operatsioonil, kusjuures Taltsi taastumine peaks võtma vähem aega. Vene ühineb koondisega tänase prognoosi kohaselt juuli teises pooles, kuid see sõltub tema paranemise tempost.

Hea uudis on koondise jaoks aga nelja kogenud tegija Kristjan Kanguri, Janar Taltsi, Gregor Arbeti ja Reinar Halliku jah-sõna. "Tegelikult polnud isegi suurt moosimist vaja. Pigem tundus, et kõik on sellega arvestanud. Kui võrdleme mullusega, siis on põhitegijate osas seis parem," lausus Sokk.

Mäletatavasti lubas Hallik kevadel, et tema karjäär on läbi, aga ometi on korvpallisõprade lemmik kandidaatide nimekirjas. "Jah, temaga oli keerulisem, aga ju ta sai aru, et teda on vaja. Kusjuures mul on uitmõte, et äkki ta jätkab karjääri isegi pärast koondisemänge. Vähemalt ma loodan seda. Muidugi oleks koondises ka tore tippkorvpallile joon alla tõmmata, aga äkki ta otsustab isegi kauem mängida," viskas Sokk õhku huvitava hüpoteesi.

Koondis koguneb 27. juunil Tondil Golden Clubis esimeseks treeninguks ja pressikonverentsiks. MMi lisavalikturniir algab 5. augustil võõrsil Makedoonia koondise vastu.