Andreas Mikkelsen ja kaardilugeja Anders Jaeger Synnevaag pärast Austraalia ralli võitu.Foto: WILLIAM WEST
Auto-Moto uudised
8. juuni 2017, 16:52

TAGASITULEK! Mikkelsen: Evans näitas, mida WRC2-st tulnud mees suudab

Täna naaseb taas WRC auto rooli norralane Andreas Mikkelsen, kes viimati tegi kõige kiiremas MM-sarjas kaasa eelmisel hooajal. Muuhulgas võitis ta ka aasta viimase etapi ehk Austraalia ralli.

Mullu istus Mikkelsen Volkswageni roolis, täna on tema juhtida Citroen. Veidi ootamatult ei pakkunud ükski tehasetiim aasta alguses norralasele lepingut ning Mikkelsen lõi kaasa WRC2 sarjas, kus kihutas Škodaga.

Autosport.com uuris mehelt, kuidas kiirema autoga harjumine kulgeb. "Enne testisõite olin veidi murelik, kas pärast WRC2 sarja tundub kiirus normaalne. Sama tunne tekkis ka enne seda, kui varem Hyundai autot testisin," selgitas ta. "C3 mudeli kiirus tundub mulle kokkuvõttes igati korralik."

Mikkelsenile annab indu juurde Elfyn Evansi tänavune hea minek. Eelmisel hooajal sõitis britt samuti aste madalamas sarjas, kuid nüüd võitleb WRC-s taas parimate kohtade nimel. "Vaadake Elfynit – ta näitas, mida on võimalik teha, kui oskad sõita. Ta oli terve hooaja WRC2 sarjas, kuid tuli tagasi ja näitas juba Monte Carlos parimaid aegu."

Sardiinia ralli algab juba täna kell 19, kui sõidetakse esimene publikukatse.