Ennustatav Eesti algkoosseis MM-valikmänguks Belgiaga.
Spordiblogi
9. juuni 2017, 13:22

Mart Treial | Ennustus Eesti alg11 kohta MM-valikmängus Belgiaga

Eesti jalgpallikoondis võõrustab täna õhtul Lillekülas toimuvas MM-valikmängus Belgiat. Nagu tavaks on saanud, ei poetanud peatreener Martin Reim õhtuse algkoosseisu kohta enne matši silpigi. Seega peab Õhtuleht ise nuputama ja ennustama, millised 11 meest õhtul täismaja publiku ees algrivistuses platsile sammuvad.

Väravavaht Mihkel Aksalu | Reim andis eilsel pressikonverentsil mõista, et teda ei morjenda fakt, et meie esiväravavaht on viimase kolme Soome kõrgliiga mänguga oma võrgust noppinud 10 palli (Marko Meerits on samas liigas sama ajaga korjanud vaid ühe palli). "See annab kindlustunde, et kõik, mis võrku on pidanud minema, on juba sees. Puur on täis,“ lausus Reim eile. See vastus pühkis peast viimasegi kahtluse, postide vahel seisab taas Aksalu. 

Vasakkaitsja Ken Kallaste | Kerged jalaprobleemid näikse olevat seljatatud, sest Reim lausus eile, et kõik peale Enar Jäägeri on mänguvalmis. Artur Pikk kutsuti pigem igaks juhuks ning Dmitri Kruglov pole Reimi sõnul parimas vormis.

Keskkaitsja Ragnar Klavan | Sõnad on üleliigsed.

Keskkaitsja Nikita Baranov | Kuivõrd Jääger pole 100% terve, jääb ära diskussioon teemal, kas Baranovi algrivistuse koht on ohus? Ei ole.

Paremkaitsja Taijo Teniste | Ega Tenistegi puhul pole suurt arutleda. Juba mitu aastat oma positsioonil kindel esinumber.

Vasakäär Siim Luts | Vastavalt mängijaomadustele on kaalukausil ka Kruglov (kaitses tugevam + väga korralikud vasaku jala tsenderdused), kuid kui Reim ise lausus, et mehe vorm pole parim, siis oleks veider teda maailmastaaride vastu algkoosseisus platsile saada. Lutsulgi on viimasel ajal olnud tervisemuresid, kuid tänaseks peaksid need olema ajalugu.

Luts tõestas end Horvaatia vastu parimast küljest ning olnud varemgi Reimi usaldusisik. Valikmängudest ei mahtunud Luts põhisse vaid Küprose vastu, kus Eesti proovis teistmoodi taktikat (Konstantin Vassiljev mängis niinimetatud valeründajat) ning Lutsu asemel alustas vasakul Henrik Ojamaa. Viimatinimetatu etteaste polnud toona aga üleliia veenev.

Keskpoolkaitsja Karol Mets | Ülivajalik lüli Eesti keskväljal, kelle algkoosseisukoht on praegu sama kindel kui Klavani, Vassiljevi või Aksalu oma.

Keskpoolkaitsja Mattias Käit | Mõttekoht. Horvaatia vastu tegutses keskel, Küprosel aga paremal äärel. On end tõestanud 18aastase kohta suurepärase box-to-box keskpoolikuna, aga pole välistatud, et Reim nihutab Käidi äärele ning keskel võtab koha sisse üks Dmitrijevitest. Pingile noormees kindlasti jää.

Paremäär Ats Purje | Pisut ehk avantüristlik pakkumine, samas on Purje üks väheseid ründavaid mängijaid, kel klubihooaeg täies hoos. Kiirust veel on, kogemust samuti. Miks mitte?

Ründav poolkaitsja Konstantin Vassiljev | Usutavasti võtab maestro täna sisse oma tavapärase koha ega pea ründajat teesklema nagu märtsis Küprosel.

Ründaja Sergei Zenjov | Tema trump Henri Anieri ees on kiirus, mida vasturünnakutel Belgia kõrge kaitseliini vastu on hädasti tarvis. Samas on olemas alternatiivne variant, et Zenjov alustab paremal äärel Purje asemel ning Brüsselis sahistanud Anier on ise tipus (selline variant lisaks Eesti rünnakusse mitmekesisust). Või hoopis Zenjov äärel ja Purje tipus?

Ühesõnaga, variante jagub, aga selline on minu pakkumine. Eks umbes kell 20.45 oleme targemad. Seniks aga hüva kaasamõtlemist.

Ennustatav Eesti algkoosseis MM-valikmänguks Belgiaga.