Tänavakorvpall. Pilt on illustratiivne.Foto: TEET MALSROOS
Olümpia
9. juuni 2017, 18:30

Rahvusvahelise Olümpiakomitee otsus paitas Eesti vehklejate kõrvu. Miks?

Vaata, millised alad teevad 2020. aasta Tokyo suveolümpial oma OM-debüüdi (2)

Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas täna, et 2020. aasta Tokyo suveolümpial jagatakse medaleid muuhulgas kahel OMi mõistes uuel alal: tänavakorvpallis (Tokyosse pääsevad kaheksa mees- ja naiskonda) ning BMX-pargisõidus (32 meest ja 32 naist).

Lisaks eelmainitutele toimusid järgnevad vangerdused: kergejõustiku 4x400 meetri teatejooksus jagatakse medaleid ka segateatejooksus, poksis vähendati meeste kaalukategooriate arvu kahe võrra ning need lisati naistele. Tõstmises vähendati meeste kaalukategooriaid ühe võrra.

Laskmises asendati kolm meeste individuaalala segavõistkondlike võistlustega, segavõistkondlikke võistluseid tuli juurde ka ujumisse, judosse, lauatennisesse, vibulaskmisesse ja triatloni.

Trekisõidus jagatakse Tokyos välja medaleid ka naiste ja meeste madisonis ning meeste 800 meetri ja naiste 1500 meetri ujumises. Aerutamises asendati kolm meeste võistlusala naiste omadega, sõudmises talitati samamoodi ühe paadiklassiga. 

Eesti spordifännide kõrvu paitab kahtlemata uudis, et ROK rahuldas Rahvusvahelise Vehklemisliidu palve võistkonnavõistluste suurendamise neljalt kuuele. Seega ei pea enam ükski vehklemisala piirduma vaid individuaalvõistlusega.

Algselt pidi Tokyos programmist eemale jääma näiteks naiste epee, mis on vehklemises teatavasti Eesti paraadala. Tänu ROKi otsusele saavad ka maarjamaalased Jaapanis medaleid püüda.