Kert Toobal teab, et ainult löögijõust ei piisa. Foto: Alar Truu
Võrkpall
9. juuni 2017, 22:27

Kert Toobal Katari multikulti võrkpallimeeskonnast: see "miski" tuleb natukene teistmoodi, seda ei saa sisse osta

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal tõdes pärast võitu Katari üle, et vastane polnud sugugi nõrk.

"Olen seda meelt, et mängisime ise päris hästi," sõnas Toobal pärast kohtumist. "Surusime neid ebamugavalt serviga, tegime vähe vigu ja hoidsime neid pidevalt pinge all. Ei saanud teha sellised punkte nagu tahtsid, mistõttu hakkasid nad omavahel nagistama." 

Ta lisab: "Mulle meeldib, et hoidsime head taset kogu mängu. Kolmandas geimis korraks lasime paar viga sisse ja nad tulid järgi, aga muidu hästi korrektne mäng. Neil oligi raske. Olen üldiselt väga rahul."

Sidemängija tunnistab, et nii kirju seltskonna puhul on raske meeskondliku mängu viljeleda. "Ei saa öelda, et nad olid halvad, kvaliteeti on neil küll. Aga nad on selline tiim, mis mängib individuaalse jõu pealt. Olime täna kindlasti meeskondlikumad." 

Katari välisjõu värbamispoliitika kohapealt kogenud sidemängija päriselt seisukohta võtta ei oskagi. "Kui nii saab teha, siis mis seal ikka," mõtiskles ta. "Mul pole siin midagi öelda, kui see seal on see okei, siis andku minna."

Toobal on kindel, et edu raha eest osta ei saa. "Tähtis pole nimi selja peal, vaid see, mis sul siin on," ütles ta, viidates samal ajal võistlusvormi rinnaosal asuvale Eesti lipule. "Kui seda tunnet pole, siis suurt ja pikaajalist tulemust on raske oodata. See "miski" tuleb natukene teistmoodi, seda ei saa sisse osta."

Toobal tunnistab, et homse vastase Venetsueela kohta mängijatel veel infot pole. "Pole nende videot veel vaadanud. Aga treeneritel ja Alaril (Rikberg - statistik) on asi paigas - homme hommikul tegeleme."