Mihkel AksaluFoto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
10. juuni 2017, 00:36

Mihkel Aksalu avaväravast: suhteliselt lihtne pall püüda, aga läks kinnaste vahelt läbi

Terve teise poolaja vähemuses mänginud Eesti jalgpallikoondis kaotas koduse MM-valikmängu Belgiale 0:2. Väravavaht Mihkel Aksalu võttis avavärava süü sirge seljaga enda peale. 

"Ääre pealt tsenderdus sisse, suhteliselt lihtne pall püüda, aga läks kinnaste vahelt läbi," kirjeldas Aksalu 0:1 olukorda ja lisas, et teise poolaja head tõrjed ei teinud toda eksimust tasa.

"Esimene värav muutis mängu. Meie plaan oli see, et hoiame niikaua vastase nulli peal, kui võimalik, et lõpus täispanga peale välja minna. Kahjuks esimese poolaja värav tegi asja mitu korda raskemaks.“

Poolajajuttudest: „Kõik olid positiivsed. Seis oli 0:1, teadsime, et üks võimalus kindlasti tuleb. Plaan oli vähemalt 30 minutit vastu pidada, et lõpus saaksime tuua kaks uut ründavat mängijat juurde. Tegime vahetused Ojamaa ja Anieri näol, et lõpus riski peale välja minna. Kahjuks lõid nad teise ära, siis jäi lõpp natuke liiga raskeks."

Enda enesekindlusest mängule tulles arvestades fakti, et viiimase kolme mänguga tuli Soomes oma võrgust korjata kümme palli: „Väga hea. Ei olnud absoluutselt mingit probleemi. Trennid läksid hästi koondises ja selles mõttes oli enesetunne väga hea. Ebakindlust kindlasti polnud. Pikka aega juba mänginud seda mängu, ei ole hullu midagi."

Sõnum rahvale: "Aitäh, et nii palju inimesi tuli meid aitama. Tugi aitas kindlasti väga palju, loodame, et järgmine kord tuleb sama palju rahvast tribüünile."