Mattias Käit (nr 4).Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
10. juuni 2017, 00:51

Mattias Käit kümnekesi mängimisest: seis ei olnud kindlasti lootusetu (2)

Terve teise poolaja vähemuses mänginud Eesti jalgpallikoondis kaotas koduse MM-valikmängu Belgiale 0:2. Keskväljal mehe moodi rabanud 18aastane Mattias Käit sõnas, et teisele poolajale vastu minnes polnud tunne lootusetu.

"Kellelgi ei olnud lootusetuse tunnet, kõik ütlesid riietusruumis, et mängime samamoodi edasi, kontrate pealt kaks-kolm võimalust ikka tuleb," lausus Käit ajakirjanikele. "Peame lihtsalt ära lööma, siis on kõik hästi. Lootusetu ei olnud seis kindlasti." 

Kas peatreeneri sõnum vaheajal oli kaitse täiesti lukku keerata? „Ei, tegelikult Martin ei öelnud, et lähme ainult kaitsesse mängima. Meie plaan oli, et Kostja mängib natuke eespool kui mina, et oleks ründaja olemas. Aga teades Belgiat - väga hea sats -, siis Kostja pidi vahepeal minu kõrvale tulema, üksi oli raske kahe-kolme mehega."

Käit tõdes, et mäng oli äärmiselt raske. "Enne punast kaarti olime küll 0:1 taga ja nemad domineerisid, aga meilgi olid omad võimalused. Kahjuks pärast punast kaarti tuli mul keskväljal rohkem tööd teha. Kindlasti oli õnne, et nad rohkem ära ei löönud, aga ka tänu Mihkel Aksalule, kes tegi väga hea mängu ja hoidis meid ree peal."

Viiese kaitseliini efektiivusest: „Tegelikult oli [viiene kaitseliin] soliidne jah. Teine värav tuli juba sellepärast, et võtsime riski - Karol Mets läks ette ja taha jäi neli meest. Aga riskiga võidakse ära lüüa, kahjuks nii juhtus, aga pole hullu."

Kas meeskond võib tänasega pigem rahule jääda? "Arvan küll. Tegelikult oli ju hea mäng, kahjuks küll 0:2 kaotus, aga Kostja latt võinuks sisse minna, olnuks parem. Usun, et meeskond võib rahule jääda."