Eesti võrkpallikoondis pakkus taas põhjust rõõmustamiseks. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
10. juuni 2017, 20:21

VÕIMAS! Eesti võttis järjekordse eksootilise skalbi ning astus suure sammu Maailmaliiga finaalturniiri suunas (2)

Eesti võrkpallikoondis jätkas täna Kalevi spordihallis kodust Maailmaliiga D-alagrupi turniiri, kui võitluslikus kohtumises alistati 3:0 Venetsueela. 

Meie mehed said tulla kohtumisele hea emotsiooni pealt, kuivõrd täna hommikuks oli selge, et kui õnnestub ülejäänud kaks mängu võita, on tagatud pääse ka Mehhikos toimuvale finaalturniirile. 

Parimas koosseisus: Ardo Kreek, Kert Toobal, Robert Täht, Oliver Venno, Andrus Raadik, Andri Aganits ja Rait Rikberg, väljakule jooksnud eestlased ei saanud esiti end korralikult käima. Kiirelt jäädi 2:5 kaotusseisu. 

Pärast esimest tehnilist vaheaega seisul 6:8 näitasid eestlased aga endale omast taset ning said omakorda 16:12 ette. Venetsueela võitles, jõudes veel ühe punkti kaugusele 18:19, kuid avageim siiski võõrustajatele 25:21. 

Visadusest kaugetel külalistel puudust polnud, kuid Eesti nõksa kõrgem klass paistis igal sammul välja. Järgmised kaks geimi olid sisuliselt vormistamine, millest esimese keerasime endale 25:16 ja teise 25:19. 

Kuivõrd Tuneesia kaotas läinud öösel üllatuslikult 1:3 Kasahstanile ja varasemalt alistas Austria 3:1 Saksamaa, tähendas see, et meie meeste saatus oli taas nende endi kätes. Kindlasti pääseb nädala pärast peetavale turniirile võõrustaja Mehhiko, kellele lisanduvad üldjärjestuse kolm paremat.

Hetkel juhib üldtabelit Saksamaa, kellele on sarnaselt Eesti ja Hispaaniaga viiest mängust neli võitu. Ühe kaotuse peal püsib ka Austria, kuid homme lähevad nad vastamisi hispaanlastega, mis tähendab, et üks neist jääb igal juhul meie selja taha. 

Tabeliseis: 

Seega, kui eestlased homme ka Kreeka alistavad, on esikolmiku- ja ühtlasi ka finaalturniirikoht kindel. Kolm parimat pluss Mehhiko madistavad 17.-18. juunil.