Nikita Baranovil (nr 21) ja teistel eestlastel oli reedel kõva tööpäev.Foto: Robin Roots
Jalgpall
11. juuni 2017, 22:33

ÕL RIIAS | Nikita Baranov: muidugi tahame Lätit võita, sest omavahelised mängud on printsipiaalsed

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Riias Skonto staadionil maavõistlusmängus Lätiga, keda me viimati võitsime aastal 2005. Keskkaitsja Nikita Baranov usub, et meeskond on võimeline seda kuupäeva uuendama.

"Kui vaadata geograafilisest nurgast, siis meid ootab väike derbi," sõnas ta enne mängueelset treeningut Õhtulehele. "Muidugi tahame võita, sest omavahelised mängud on printsipiaalsed."

Ent heaks esituseks on vaja eestlastel lõplikult reedene Belgia mäng jalgadest välja saada. Nii Baranov kui vasakäär Siim Luts tõdesid täna kella 19 paiku, et natuke annab too madin veel jalgades tunda.

Klubijalgpalli Norra kõrgliigas Kristiansundi meeskonnas mängiv Baranov tunnistas, et Belgia-suguste tippründajate vastu on mõnus madistada. "See polnud minu esimene kord tippmängijate vastu, aga ikka on eriline," meenutas ta reedest matši.

"Sellises mängus peab 100% kohal olema. Nad võivad väike keskendumise kaotamise kiiresti ära karistada. Mul oli väike moment mängus, kus mulle tundus et kaotasin end paariks minutiks ja tulid halvad söödud."

Kuigi klubis on Baranov harjunud neljase kaitseliiniga, siis ta kinnitab, et täiendava keskkaitsjaga enda kõrval pole raske harjuda. Pigem on niiviisi isegi julgem. "Viie kaitsjaga saad minna julgemalt äärt toetama või [liinist] välja liikuda, sest tead, et sul on julgestus olemas," kirjeldab ta. "Tsoon ei ole vaba. Natuke on kindlam, aga rohkem oleneb vastase tugevusest."

Esimeste Norras veedetud kuudega on Baranov rahul. Tase olla ühtlasem ja ka tugevam kui Eestis. Mängutempo kiirem ning ründajad, keda ohjeldada, osavamad. "Meeskonnaga oleme praegu eelviimased, aga isiklikus plaanis mulle meeldib. Arvan, et tegin sammu ettepoole karjääris. Saan mängida igal nädalavahetusel tugevate meeskondade vastu. Vahe Eestiga on kindlasti nähtav. Väga tihe liiga. Iga mäng on kõva andmine."

Enne fjordidemaale siirdumist FC Flora keskkaitset mehitanud Baranov usub, et on mõne Norras veedetud kuuga juba edasi arenenud. Eelkõige üks ühe vastuvõitlustes ning mängulugemises.

Baranovi võimeid saab näha ja hinnata juba homme õhtul kell 19.45 algavas Läti-Eesti maavõistluses.