Ardo Kreek ja teised fänne tänamas. Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
11. juuni 2017, 22:23

Ardo Kreek tänab võrkpallifänne: see, kuidas rahvas lõpus käima läks, on väga äge, endal tulid ka külmavärinad peale

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek tunnistas pärast nappi võitu Kreeka üle vana tõde: lõpp hea, kõik hea.  

"Saime kuidagi hästi minema, aga siis nagu ikka - teise geimi alguses tuli paar viga sisse ja sealt kadus enesekindlust korraks täiesti ära," kirjeldas Kreek mis pärast ülikindlat 25:13 avageimi võitu juhtus. "Aga, mis kõige tähtsam: lõpuks leidsime selle üles ja suutsime mängu enda kasuks pöörata." 

Koondise üks liidreid tunnistab, et isegi pärast 1:2 kaotusseisu jäämist usku siiski ei kaotatud. "Nii kaua kui pall mängus on, pole midagi läinud," kinnitas ta. "Mingit loobumistunnet küll polnud. Siht oli ju silme ees! Nii kaua kui pall üleval on, alla ei anna."

Kuigi eestlastele oleks finaalturniirile pääsuks piisanud ka 2:3 kaotusest, siis Kreeki sõnutsi see neid kuidagi ei mõjutanud. "Mängu ajal küll selle peale ei mõtle. Teadsime ainult nii palju, et tuleb võita, vahet pole kuidas. Oma lolluse tõttu oleme nüüd kahe geimi jagu rohkem väsinud."

Kalevi spordihall polnud küll täna pilgeni täis, siis häälekaid kaasaelajaid oli hulgi. "See, kuidas rahvas siin lõpus käima läks, on väga äge. Vahepeal tulid endal ka külmavärinad peale - superluks!" tänas Kreek Kalevi spordihalli kogunenud toetajaid. 

Maailmaliiga finaalturniiri koht ei tulnud siiski sugugi kergelt, kui esimesel turniiril Montenegros olid alguses päris hädas. Miks? "Eks see viiepäevane MM-valiktsükkel sinna ette. Sealt täitsime miinimumeesmärgi ära ja tuli väike pingelangus," rääkis keskblokeerija miks möödunud nädalvahetusel nii Hiina Taipei kui ka Tuneesiaga hädas oldi.

"Võib-olla läksime esimesele mängule natuke üleolevalt. Teise saime üldse pähe... Õnneks kolmas päev näitas, et suudame ennast kokku võtta küll, kui vaja on." 

Kreek tõdeb vahetult pärast Kreekaga kohtumist, et hetkel jalas värskust pole, kuid lubab laupäevaks taas heas vormis olla.