Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
11. juuni 2017, 22:56

Võrkpallikoondise abitreener pärast rasket võitu: pingilt tulid õiged mehed appi, see ongi meeskond - rohkem kui esimene kuuik pluss libero

Eesti võrkpallikoondise abitreener Rainer Vassiljev tunnistas pärast rasket võitu Kreeka üle, et vastastele tõi edu keeruline olukord. 

"Võib-olla see algus oli veidi uinutav. Meie poolt esimene ülihea geim - null blokki ning auti löödud palli, serv ja kaitse toimisid," kirjeldas Vassiljev head algust. "Vastaselt ei toiminud omakorda suurt midagi."

Seejärel jõudude vahekord muutus. "Eks nad hakkasid teisest geimist mängima suhtumisega, et kaotada pole mitte midagi. Ja tegelikult polnudki," rääkis abitreener. "Panid serviga juurde ja üldiselt nende riskid õigustasid."

Ta lisab: "Neljandas geimis hakkasid võib-olla nemad ka mõtlema, et mängivad võidu peale. Lõpus oli meil palju publikust kasu, nemad annavadki selle lisajõu, et mäng enda kasuks kallutada."

Vassiljevi sõnul suutsid täna vajaliku muutuse tuua varumehed. "Kui vastasel järsku kõik õnnestus, pani see ka meid mõtlema, et mida nüüd tegema peame. Õnneks tulid pingilt õiged mehed appi. See ongi meeskond - rohkem kui esimene kuuik pluss libero." 

Kuigi Maailmaliiga põhiturniiri lõpp oli õnnelik, siis algus nii optimistlik polnud. "Tuleb vaadata, mis esimesele turniirile eelnes. Viis päeva mängimist jättis oma jälje," rääkis Vassiljev MM-valiksarja järgsest asjast. "Samamoodi oli Montenegro oli kolmandaks päevas täiesti kustunud." 

Tuleval nädalavahetusel Mehhikosse minnakse vaid ühe eesmärgiga. "Igat mängu võidu peale mängida," kinnitas abitreener. "Ega sinna niisama reisima ei lähe. Oleme juba piisavalt reisinud ja koos olnud." 

Ameerikasse põrutab koondis neljapäeva hommikul. Täna lastakse mehed koju puhkama, kuid Vassiljev lubab, et mõned trennid enne Mehhikosse lendamist ikkagi tehakse.