Eesti võrkpallikoondis. Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
13. juuni 2017, 10:34

Täiendatud

TULINE KAHJU! Otsustavad MM-valikmängud seekord Eestis ei toimu (11)

Mai lõpus võõrustas Eesti 2018. aasta MM-valiksarja Euroopa tsooni teise ringi turniiri, mille otsustavas matšis anti tugev lahing Londoni olümpiamängudel triumfeerinud Venemaa koondisele. Paraku jättis 1:3 kaotus hirmtugevale vastasele meid siiski alagrupis teiseks, mis tähendab, et ajaloo esimest maailmameistrivõistluste finaalturniiri pääset peab rahvusmeeskond püüdma läbi valiksarja kolmanda ringi.

Eesti Võrkpalli Liit esitas avalduse ka 18.-23. juulini toimuva valiksarja kolmanda ringi turniiri võõrustamiseks ja alaliidu juhatus pöördus korraldamise toetuseks Vabariigi valitsuse, Kultuuri- ja Rahandusministeeriumi poole rahastamise abipalvega, seisab võrkpalliliidu pressiteates. 

Kuna täna kella üheksaks, mil tähtaeg kukkus, polnud Vabariigi valitsuselt laekunud positiivset vastust, siis loobus võrkpalliliit MM-valiksarja kolmanda ringi turniiri korraldusõiguse taotlemisest.

"On tõeliselt kahju, et meil jääb kasutamata võimalus suurendada meeste rahvuskoondise võimalusi koduseinte abiga," kommenteeris olukorda Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe ja lisas: "Kahju, et Eesti spordi rahastamise juures puudub mehhanism, mis sellistes olukordades aitaks. Sarnast võimalust, kus populaarsel pallimängualal on Eesti täiskasvanute võistkond vaid ühe sammu kaugusel MMist, ei pruugi enam niipea tekkida."

Võrkpalliliit saatis valitsusele taotluse 8. juunil, seega jäi neil otsuse langetamiseks vaid kaks täispikka tööpäeva, reede ja esmaspäev. 

Lisaks Eestile kuuluvad valiksarja kolmandasse ringi Belgia, Hispaania, Saksamaa, Slovakkia ja Valgevene rahvuskoondised. Üheringiliselt turniirilt pääseb järgmise aasta 10.-30. septembrini Bulgaarias ja Itaalias toimuvale MM-ile vaid kuuiku võitja.

"Tegemist on tugevate ja võrdsete koondistega, ent neist ükski pole nii kõrgel tasemel kui Venemaa," lausus rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu. Valiksarja kolmanda ringi turniiri korraldab Belgia.