Priit Vene.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
13. juuni 2017, 12:28

Oluliselt täiendatud

Priit Vene naaseb klubikorvpalli - Tartu Ülikooli peatreeneriks

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi sõlmis täna lepingu Priit Venega, kes võtab üle Tartu korvpalli esindusmeeskonna peatreeneri ametikoha.

Spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Priit Kaasiku sõnul on Vene näol tegemist hea spetsialistiga, kelle käe all astub klubi järgmise sammu edasi. "Priit Venel on pikaajaline kogemuse nii Kaunase Žalgirise kui Eesti meistriliiga tasemel. Need teadmised ja kogemused tulevad kindlasti kasuks Tartu korvpallile.

Mõnda aega treeneritööst eemal olnuna on tal tekkinud ka häid mõtteid, mida realiseerida. Loodetavasti suudab Vene tuua meeskonda ja klubisse uut hingamist ning see kajastub nii meeskonna mängus, tribüünidel kui ka karikariiulil," sõnas Kaasik.

Värske peatreeneri Priit Vene hinnangul on ees ootamas palju tööd. "Lihtsalt sõnastatud eesmärgiks on võit igas mängus. Millise edu see sarjades toob, sõltub palju sellest, mis meeskonna me kokku saame.

Kindlasti tahame kokku panna konkurentsivõimelise meeskonna, aga kui üheks eesmärgiks on integreerida ka nooremaid mängijaid, siis läheb tee võiduni raskemaks. Samas, kui me pakume head ja hingestatud korvpalli, siis võib sellega võita nii mõnegi südame," ütles Priit Vene.

Priit Vene juhendas viimati korvpalli Eesti meistriliigas hooajal 2012/2013, kui ta tüüris KK Pärnu meeskonda. Enne seda oli ta pikalt Kaunase Žalgirise abitreener ning ka Kalev/Cramo abitreener. Sel suvel on Vene oma kogemusi jagamas Eesti U16 poiste koondise abitreenerina.

Tartu korvpalli esindusmeeskonna komplekteerimine käib hoogsalt, hetkel mängijatega lepinguteni veel jõutud ei ole. Küll aga on selge, et meeskonna abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.