Anett Kontaveit.Foto: Peter Cziborra
Tennis
13. juuni 2017, 13:54

Kontaveit kaotas avaseti, kuid tegi lõpuks Pliškovale tuule alla (8)

Hollandis alanud maineka Ricohi tenniseturniiri avaringis võitis Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 49.) 6:7(5), 6:3, 6:1 turniiril kaheksandat paigutust omanud Kristyna Pliškovat (WTA 44.).

Avasett algas Kontaveiti jaoks hästi ja ta asus 4:2 juhtima, kuid seejärel leidis Pliškova oma mängu üles. Otsustavaks sai kiire lõppmäng, kus tšehhitar näitas 7:5 paremust.

Teine sett jätkus tasavägiselt, kuni lõpuks murdis Kontaveit vastase servigeimi ja tegi seisuks 5:3. Hetk hiljem vormistas ta oma servil ka setivõidu. Kolmanda seti alguses murdis Kontaveit kohe Pliškova servigeimi ja peagi olid tablool juba eestlanna edunumbrid 4:1, lõpuks 6:1.

Kontaveit servis mängu jooksul 11 ässa ja tegi kaks topeltviga, Pliskova sai kirja seitse ässa ja sama palju topeltvigu. Mängitud punktidest võitis eestlanna 105 ja Pliskova 79.

Kontaveit ja Pliškova olid seni omavahel kohtunud korra, kui 2014. aasta Nottinghami turniiri kvalifikatsioonis sai tšehhitar 6:3, 7:6(5) võidu. 25aastane ja vasakukäeline Pliškova on senise karjääri jooksul võitnud ühe WTA turniiri ja kogunud auhinnaraha ligi poolteist miljonit dollarit.

Rosmalenis toimuva turniiri kõrgeima asetusega tennisist on Dominika Cibulkova. Tuntud nimedest teevad kaasa näiteks Kristina Mladenovic, Timea Babos, Kiki Bertens, Ana Kotjuh ja paljud teised.

Järgmisena läheb Kontaveit vastamisi belglanna Kirsten Flipkensiga (WTA 75.), kes alistas ameeriklanna Madison Brengle’i (WTA 83.) 6:1, 6:2.