Urmas KruuseFoto: Teet Malsroos
Võrkpall
13. juuni 2017, 16:10

Urmas Kruuse võrkpalli rahastamatusest: mage põhjendus Indrek Saarelt (10)

Eesti Võrkpalli Liit esitas avalduse 18.-23. juulini toimuva MM-valiksarja kolmanda ringi turniiri võõrustamiseks ja alaliidu juhatus pöördus korraldamise toetuseks vabariigi valitsuse, kultuuri- ja rahandusministeeriumi poole rahastamise abipalvega. 

Kuna täna kella üheksaks, mil tähtaeg kukkus, polnud Vabariigi valitsuselt laekunud positiivset vastust, siis loobus võrkpalliliit MM-valiksarja kolmanda ringi turniiri korraldusõiguse taotlemisest. Kultuuriminister Indrek Saar ütles võrkpalli MM-valiksarja lisaturniiri rahastamisküsimust kommenteerides, et valitsus ei saanud rahastamise kohta ei toetavat ega mittetoetavat otsust teha, sest ajaraam, milles tegutseda, oli liiga lühike.

Tollele teemale reageeris Riigikogu liige Urmas Kruuse (Reformierakond), kes saatis Õhtulehele omal algatusel järgneva kommentaari: „Mage põhjendus Indrek Saarelt. Valitsuse viletsa töö tõttu peab riigikogu kogunema esmaspäeval erakorraliselt, et menetleda erinevate maksueelnõude vusserdusi, mida ei suudetud õigeaegselt riigikogule üle anda.

Sama valitsus ise aga ei suuda koguneda erakorraliselt, et otsustada võrkpallurite toetamine. Nii tähtsate mängude puhul on koduseinte toetus hädavajalik, mis kindlasti suurendaks edu tõenäosust. See, mille võrkpallurid on välja võidelnud, vajab tunnustamist, aga valitsusliikmetel puudub tunnetus. Piinlik. Ajate Eesti asja või, härrased?“