Sebastien Ogier Sardiinia rallil kihutamas.Foto: AFP / Scanpix
WRC
14. juuni 2017, 14:44

ERAKORDNE SÜNDMUS! M-Sport ja Toyota testivad Eestis autosid, kohal ka Ogier isiklikult (6)

Õhtulehe andmetel toimuvad tänasest kuni teisipäevani Lõuna-Eesti teedel M-Spordi ja Toyota rallitiimide nö treeninglaagrid, kus autosid testitakse.

M-Sport alustas juba täna, kui auto rooli istus MM-sarja kuues mees ehk britt Elfyn Evans. Homme kihutab Eestis Ott Tänak ja reedel neljakordne maailmameister Sebastien Ogier.

Eesti Autospordi Liidu peasekretäri Alar Arukuuse sõnul on tegemist Eesti mõistes erakordse sündmusega, sest sellisel tasemel rallimehi siin tavaliselt ei käi. "Meie juures olid registreeritud testipäevad, kuid ka meie ei tea viimase hetkeni, kes tegelikult tulevad," selgitas Arukuusk.

"Samamoodi registreerivad oma testimisi ka kohalikud autospordiklubid. Välismaa tiimide puhul kasutatakse vahendajana testikorraldajaid, kes meie juures end registreerivad ja hiljem kõige vajaliku eest vastutavad. Autospordi Liidu roll on siin üsna minimaalne."

Eesti kruusateed on väga sarnased juba 30. juunil algava Poola ralliga. Seega püütakse just Lõuna-Eestis leida autole sobiv seadistus ja parim rehvikombinatsioon, et Poolas kõrgete kohtade nimel võidelda. Sarnased olud valitsevad ka juulis toimuval Soome rallil. 

MM-sarja kokkuvõttes juhib Ogier 141 punktiga Thierry Neuville'i (123) ja Sardiinias kolmandaks tõusnud Tänaku (108) ees.