Avo Keel 2011. aastal Eesti võrkpallikoondise peatreenerina. Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
14. juuni 2017, 17:09

Avo Keel: Eesti võrkpallikoondis mängib Maailmaliiga finaalis (3)

Eesti võrkpallikoondis lendab homme Mehhikosse, kus nädalavahetusel asutakse Maailmaliiga debüüthooajal kolmanda tugevusgrupi võitu püüdma. 

Laupäeva öösel vastu pühapäeva kohtuvad meie mehed poolfinaalis võõrustajatega. Endise Eesti koondise peatreeneri sõnutsi peaks finaalipilet vormistamise küsimus olema. "Vaadates Mehhiko mängu Saksamaa vastu, siis arvan, et Eesti on finaalis," ütles ta Õhtulehele veendunult. 

"Seal kohtumises nad küll mingisugust muljet ei jätnud. Ei tea, kas minu arvutiekraan on kehva… aga paar ülekaalulist käis platsil ringi. Mehhiko treeneri ütles, et nende stiil on Eurooplastele tülikas. Ma ei lugenud küll sealt erilist stiili välja, mis võiks meile uudis olla." 

Küll aga ei julge Pärnu võrkpalliklubi peatreener ennustada, mis finaalis saama hakkab. Segane on seegi, kes teisest paarist võitjana väljuda võiks. "Saksamaa pole Maailmaliigat oma parima koosseisuga mänginud. Neile tuleb kõige pealt jõudu soovida, kuidas Hispaania kotti panna," teatas Keel kavalalt. 

Esimeses poolfinaalis lähevad meie aja järgi 18. juunil kell 1 vastamisi Saksamaa ja Hispaania. Teises kohtumises 3.30 Mehhiko ja Eesti. Kolmanda koha mäng algab sama päeva südaööl, finaal kaks ja pool tundi hiljem. 

Lisaks võitlusele aste kõrgemale pääsemiseks on laual ka kopsakad auhinnarahad. Võitja kasseerib 60 000, teine koht 50 000, kolmas 40 000 ja neljas 30 000 dollarit.