Anett Kontaveit on kahes mängus järjest end kaotusseisust võidule võidelnud.Foto: AP / Scanpix
Tennis
14. juuni 2017, 21:11

Anett Kontaveit murule kolimisest: liivaväljakutega võrreldes on kõik teistmoodi (2)

Viimaste kuude jooksul liivaväljakutel mitu ilusat tulemust teinud Anett Kontaveit on mänginud ka esimesel murukattega turniiril Den Boschis end veerandfinaali ning tõdes, et mängu iseloom on täiesti teistsugune ja sellega tuleb harjuda.

"Jah, muruväljakul on kõik täitsa teistmoodi, esimesed mängud ongi harjumiseks," ütles Kontaveit telefonivestluses Õhtulehele. "Mul ei tulnud siin kummagi mängu esimene sett kõige paremini välja. Eriti esimese mängu (eile Kristyna Pliškovaga - toim) avasetis tegin väga palju lihtsaid vigu, täna mängis vastane (Kirsten Flipkens - toim) avasetis väga hästi.

Õnneks pöörasin mõlemad mängud enda kasuks. Eile muutusin teises setis kindlamaks, pall püsis paremini väljakul. Täna tundsin, et alustasin teist setti hoopis suurema energiaga."

Enne Den Boschi võistlust oli Kontaveit muruväljakul harjutanud neli-viis päeva. Selle väljakukattega harjumise protsess kestab endiselt, seetõttu on hea, kui saab võimalikult rohkem mänge.

"Kõik on nii palju kiirem. Pallid põrkavad piltlikult öeldes kolm korda kiiremini kui liivaväljakul. Kiirema mäng muudab kindlasti taktikat, kuid ma ei mõtle, et punkt tuleks ühe-kahe löögiga ära lõpetada."

Kontaveiti järgmine vastane on temast aasta vanem sakslanna Carina Witthöft, kes asub edetabelis küll tagapool, kuid näitas Den Boschi avaringis maailma 25. reketi Coco Vandeweghe alistamisega muruvõistluseks vajalikku teravust.