Priit Vene 2007. aastal Kalev/Cramo abitreenerina Foto: MARIANNE LOORENTS
Spordivaria
15. juuni 2017, 17:36

Tartu korvpallis algab Vene aeg (2)

Teisipäeval selgus, et Gert Kullamäe mantlipärijaks Tartu ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneri kohal saab Kaunase Žalgirise abitreeneri kogemusega Priit Vene.

Vene on aastaid olnud Leedu korvpalli au ja uhkuse Kaunase Žalgirise abitreener ning tal on ka Kalev/Cramo abitreeneri kogemus. Sel suvel Eesti U16 poiste koondise abitreenerina tegutsev Vene juhendas viimati Eesti meistriliiga klubi hooajal 2012/2013, kui ta oli Pärnu KK peatreener.

Korvpalliklubi teatas samas, et Tartu korvpalli esindusmeeskonna komplekteerimine käib hoogsalt, kuigi lepinguteni pole mängijatega veel jõutud. Meeskonna abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.

Pärast lepingu allkirjastamist vastas Priit Vene Tartu Linnalehe küsimustele.

Kui kaua kestsid läbirääkimised klubiga? Kas võtsite enne lõpliku otsustamist järelemõtlemisaja või oli otsust kerge teha?

Läbirääkimised algasid klubi hooaja lõppedes. Esmalt saabus klubi päring võimaluste kohta ja minu nõusolekul läbirääkimised jätkusid. Sellisel vastutusalal ei ole lihtsaid otsuseid. Lõplik otsus võttis aega ja nõudis kompromisse.

Kui pikaks ajaks on leping sõlmitud? Pressiteates mainite, et tahate kaasata rohkem noormängijaid. Kas näete kogu oma tööd pikema protsessina kui üks aasta?

Leping on sõlmitud kolmeks hooajaks, mis eeldab mõlemapoolset vastutust ja kohustust! Samas annab selline aeg pooltele kindluse, et püstitatud eesmärkide täitmiseks on loodud pikaajaline töösuhe. Tulemus ja koostöö areng selgub aja möödudes.

Noormängijate suurem kaasamine on klubi ideoloogia, eesmärkide ja arengu lahutamatu osa. Selline integreerumisprotsess on kindlasti pikem kui aasta.

Klubi loodab, et toote meeskonda uut hingamist. Milliseid suuremaid mängulisi muudatusi tahaksite Tartu meeskonnas teha?

Klubides seepärast tehaksegi muudatusi, et saada uut hingamist ja uusi ideid. Praegu protsess käib, vastuseid saan anda hiljem.

Mis on kõige suurem väärtus, mis te Kaunase Žalgirisest saite? Kas ja kui palju saab Žalgirisest šnitti võtta Tartu klubi treeningutel ja mängustiilis?

Ühte kindlat väärtust teisele eelistada ei oleks aus. Hetkeemotsiooni taustal saan öelda, et neid väärtusi on väga-väga palju. Kindlasti saan oma teadmisi ja kogemusi rakendada Tartu klubi treeningutel ja mängudes.

Milliseid Eesti tippmängijaid näeksite tuleval hooajal Tartus mängimas?

Praegusel hetkel ei ole sellisele küsimusele konkreetset vastust. Soovid ja võimalused on tavaliselt erinevad. Protsess on alanud, tulemused selguvad hiljem.

------------------------

Klubi: Venel on häid mõtteid

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Priit Kaasiku sõnul on Vene näol tegemist hea spetsialistiga, kelle käe all astub klubi järgmise sammu edasi. „Priit Venel on pikaajaline kogemus nii Kaunase Žalgirise kui ka Eesti meistriliiga tasemel. See tuleb Tartu korvpallile kindlasti kasuks. Mõnda aega treeneritööst eemal olnuna on tal tekkinud häid mõtteid, mida realiseerida. Loodetavasti suudab Vene tuua meeskonda ja klubisse uut hingamist ning see kajastub nii meeskonna mängus, tribüünidel kui ka karikariiulil,” sõnas Priit Kaasik.

------------------------

Kas teadsid?

Priit Vene poeg Siim-Sander Vene mängis lõppenud hooajal Venemaa klubis Nižni Novgorodis ja valiti hiljuti Eesti aasta meeskorvpalluriks. Vene teine poeg Kent Kaarel Vene mängis lõppenud hooajal Tartu ülikooli korvpallimeeskonnas.