Julia Beljajeva (paremal) EMi pronksmedaliga.Foto: FACEBOOK / Rahvusvaheline Vehklemisliit
Vehklemine
15. juuni 2017, 20:40

Julia Beljajeva: medaliga olen rahul, aga ikka tahad ju päris ära võita!

Tbilisis peetavatel Euroopa vehklemismeistrivõistlustel naiste epee individuaalturniiril pronksi võitnud Julia Beljajeva tõdes, et iga medalivõit toob rahulolu, samas ihkad nii kaugele jõudes ka seda kõige kõrgemat kohta.

"Olen medaliga rahul. Samas, kui juba jõuad nelja parema hulka, siis ikka tahad ju rohkemat ja võistlust päris ära võita," ütles Beljajeva telefonitsi Õhtulehele.

Ta alustas põhiturniiri nelja muljetavaldava võiduga, lubades neist kolmes vastasel ainult 7-8 torget teha. Poolfinaalis tuli aga tunnistada Saksamaa esindaja Alexandra Ndolo 15:12 paremust.

"Oleme temaga ka varem vehelnud, olen võitnud, olen kaotanud. Püüdsin end igaks matšiks emotsionaalselt üles kütta ja veerandfinaalini see õnnestus, kuid poolfinaaliks jäi särtsu vähemaks. Ka kindlust võinuks olla rohkem, seda mainis ka treener kõrvalt. Tekkis kerge väsimus, ootamine oli pikk, kellaajad muutusid pidevalt," rääkis Beljajeva.

Võidumatšidest ei soovinud ta ühtegi eraldi esile tõsta. Teises ringis alistus tulemusega 15:11 ka võistkonnakaaslane Irina Embrich. "Parema meelega ei vehkleks omadega, aga mis teha, kui tabel meid kokku viib - keegi peab võitma, keegi kaotama."