Foto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
16. juuni 2017, 11:22

SKANDAAL: Egiptuse 14-aastased (!) tõstmistüdrukud jäid dopinguga vahele

Nagu tõstmisel seoses dopinguga veel vähe muresid oleks, tuleb neid üha juurde. Egiptuses jäi seitse selle ala tegijat taas kord dopinguga vahele ning kaks tükki neist on suisa 14-aastased, pealegi tüdrukud!

Kõik positiivsed proovid anti poole aasta eest toimunud Aafrika noorte ja juunioride meistrivõistlustel, selle tulemusena ei lubata egiptlastel osaleda homme Tokyos algaval juunioride MMil.

Seitsmest vahele jäänust viie sportlase nime ei tohi avalikustada, sest nad olid testimise ajal alaealised, teatas portaal InsideTheGames. Täisealised tõstjad olid 20-aastased, kes tulid ka juunioride klassis Aafrika meistriks - kuniks dopingutestide tulemused polnud selgunud.

Egiptuse tõstmist võib oodata väga karm karistus, kuni kolmeaastane võistluskeeld ja trahv 250 000 dollarit. See tähendab, et riik ei saaks osaleda ka Tokyo olümpia tõstmisvõistlusel. Samas ei saa rahvusvaheline alaliit jääda passiivseks pealtvaatajaks, sest ROK ähvardab niigi ala üha uute dopinguskandaalide tõttu olümpiakavast eemaldada.