Jerry West Stephen Curryle viimaseid õpetussõnu jagamas.Foto: Jeff Chiu
Korvpall
16. juuni 2017, 21:30

NBA avalik saladus vahetab klubi

Korvpalliliiga NBA logol ilutsev endine superstaar Jerry West lõpetab oma töö valitseva meistri Golden State Warriorsi juures ja asub tööle vihavaenlase Los Angeles Clippersi heaks.

West liitus Warriorsi meeskonnaga 2011. aastal tiimi omaniku Joe Lacobi palvel ning abistas ja nõustas klubi juhtkonda korvpallialastes küsimustes. Tema satsis viibitud perioodi jooksul on suudetud kokku panna tõeline superklubi ning ühtlasi jõutud kolmel järjestikusel aastal finaali, sealjuures võites ookeanitaguse kossuliiga tunamullu ja tänavu.

14-aastase mängijakarjääri veetis West Los Angeles Lakersis, kui võitis ühe korra ka meistrisõrmuse. Pärast sportlastee lõppu töötas mees klubis skaudi ning tegevjuhina. Westi otsused rajasid 90ndate teises pooles tee Lakersi kuulsale kolmikvõidule 21. sajandi sajandi alguses.

Kuigi ametlikult pole NBA kunagi tunnistanud, et liiga logol on kujutatud Westi siluetti, on see korvpalliringkonnas nii-öelda varjatud tõde. Logo disaineri Alan Siegeli sõnul on põhjus selles, et ei soovita logo siduda mitte konkreetse isikuga vaid liigaga.