Võidurõõmus Rainer Vassiljev.Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
16. juuni 2017, 20:51

Martti Juhkami Vassiljevi üleminekust Šveitsi: sellest saab eduka treeneritee algus

Täna avalikustas Šveitsi võrkpalliklubi Schönwerdi Volley, kus pallib ka koondislane Kristo Kollo, oma tulevase hooaja peatreeneri, kelleks saab endine Tallinna Selveri juhendaja Rainer Vassiljev.

Praegu valmistub koondise juures abitreeneri kohustusi täitev Vassiljev koos võrgumeestega Maailmaliiga finaalturniiriks Mehhikos. Aastatel 2009 – 2012 Vassiljevi käe all Tartu Pere Leivas pallinud nurgaründaja Martti Juhkami usub, et Maarjamaalt on eestlastest juhendajatel raske välja pääseda.

„Rainer on välismaale treeneriks siirdumise võimalust aastaid otsinud ja tänavu see tal õnnestus. Eesti treeneritel on välismaale üldse väga-väga raske jõuda ja selleks on ka parajalt õnne vaja," tõdes tänavu isiklikel põhjustel koondisest eemale jäänud Juhkami.

Šveitsi liigat Euroopa tippliigaks Juhkami küll ei pea, kuid kuna meeskond on arenev ja neil saab järgmisel hooajal valmis ka uhiuus spordisaal, on see ideaalne koht, kus Vassiljevi-sugusel noorel treeneril on hea alustada.

„Eks aasta-aastalt lähenevad nad Šveitsi tipule ja kahtlemata on esimene eesmärk tiitlile mängima hakata. Kindlasti ei ole see Raineri jaoks viimane välisklubi, vaid eduka treeneritee algus," arvab Juhkami.

Schönenwerd lõpetas mulluse hooaja Šveitsis kolmanda kohaga ja tuleval aastal võetakse osa ka Challenge Cupist, mille avaringis minnakse kokku Belgia klubi Meneniga, kus mängib koondise libero Rait Rikberg. Teatavasti osaleb Challenge Cupil ka Pärnu VK.