Foto: Martin Ahven
Galeriid
17. juuni 2017, 09:58

Rahva laialisaatmise korraldusest pole enam haisugi

GALERII ja VIDEO | Politsei tuli hõberemmelga fännidele külla (92)

Eile andis politsei korralduse, et täna hommikul kella kaheksaks peab palju kõneainet tekitanud remmelga alt selle puu fännid lahkuma.Täna kella kaheksa aeg hommikul oli Õhtuleht sündmuskohal ja tegi Facebooki otselülituse.

Hommikul puufännide poolt vallutatud alale jõudnud politseipatrull puu alla korda looma ei tulnudki, nemad olid enda sõnul tavapatrull, kes tuli inimestega juttu ajama.

Puufännid viitasid korduvalt põhiseadusele, näiteks viiendale paragrahvile, mis ütleb, et Eesti loodusvarad ja loodusressursid on rahvuslik rikkus, mida tuleb kasutada säästlikult. Aga viidati ka 53. paragrahvile, mis ütleb, et igaüks on kohustatud säästma elu- ja looduskeskkonda ning hüvitama kahju, mis ta on keskkonnale tekitanud. Hüvtamise korra sätestab põhiseaduse järgi seadus.

Lisaks peeti vajalikuks mainida, et politsei on rahvale alluv ja seetõttu ei tohiks võimuorganid puu all elavaid protestijaid häirida.

Samal ajal kui punapäine naine seletas pikalt põhiseadusest ja kirjeldas, et kui minna põhiseaduse vastu, siis rikutakse seadust, lohutasid puuinimesed üksteist kallistustega.

Sõnakas naine heitis ka politseile ette, et nood eksivad põhiseaduse paragrahvide kolme ja viiekümne kolme vastu.

Vaata videodest, mis remmelga all toimus!