Anett Kontaveit.Foto: ERIC FEFERBERG
Tennis
17. juuni 2017, 17:51

Anett Kontaveit: vastane mängis hästi, kuid õigel hetkel õnnestusid agressiivsed löögid (2)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 49.) jõudis elus teist korda WTA turniiri finaali, kui alistas Hollandis peetaval Den Boschi muruturniiril ukrainlanna Lesia Tsurenko (WTA 37.) 6:3, 6:7(0) 6:2.

"Mäng oli tihe ja raske. Arvan, et ka vastane mängis hästi. Ma ei tunne, et tal oleks olnud suuri ärakukkumisi. Suutsin hästi mängus püsida, see oligi tänane põhieesmärk. Et Tsurenko liigub väga hästi, siis on tema vastu raske palle ära lüüa, aga kohati suutsin teha õigel ajal agressiivseid lööke, mis tõid ka edu," rääkis Kontaveit telefoniintervjuus Õhtulehele.

Tänast kohtumist iseloomustasid Tsurenko poolt võetud challenge'id (mängija arvab, et kohtunik eksis ja olukord vaadatakse video pealt üle). Kohati saatis ukrainlannat ka edu, sest nii kohtuniku kui Kontaveidi silma järgi auti läinud pall oli tegelikult millimeetri võrra sees.

"Mina ei tundnud kordagi, et kohtunik oleks minu kahjuks eksinud. Sellisest asjast ei tohi lasta ennast häirida ja tuleb edasi mängida. Ükskõik, mida videokordus näitab," ütles Kontaveit.

Homse vastase kohta ei tea veel midagi

Heitluse otsustav hetk sündis kolmanda seti keskel, kui Kontaveit murdis seisul 3:2 Tsurenko servi ja läks 4:2 ette. "Tsurenko mängis tõesti pisut nõrgema servigeimi ja seisul 4:2 servisin mina väga kindlalt. Seejärel mängisin murdegeimis juba väga õnnestunult," kirjeldas ta lühidalt kolmanda seti kolme viimast geimi.

Eelmise aasta lõpus kaotas Kontaveit Tsurenkole 4:6, 2:6. Kas eestlanna tegutses võrreldes toonase matšiga paremini või on vastane järgi andnud? "Usun, et minu mäng on läinud paremaks ja kindlamaks. Kogemusi on tulnud juurde. Täna tegutsesingi paremini ja enesekindlamalt," vastas ta.

Homses finaalis kohtub Eesti esireket venelanna Natalja Vihhljantsevaga (WTA 74.), kes alistas poolfinaalis veidi üllatuslikult 6:3, 7:5 horvaadi Ana Konjuhi (WTA 33.).

"Pole temaga kunagi mänginud, sest ta on WTA karussellis üsna uus tegelane. Aga kindlasti uurin tema kohta," lubas Kontaveit, et 20aastase venelanna nipid on tal homseks selged. Finaal peaks hakkama Eesti aja järgi kell 13.00.