Kylian Mbappe.Foto: FRANCK FIFE
Jalgpall
18. juuni 2017, 10:23

5 VUTIÄSSA | Mängijad, kes võiksid Cristiano Ronaldot Madridi Realis asendada (10)

Hispaania ajaleht Marca kirjutas hiljuti, et klubileiba Madridi Realis teeniv jalgpallitäht Cristiano Ronaldo teatas Portugali koondisekaaslastele: "Lahkun Realist. Olen otsuse teinud, tagasiteed enam pole." Ehkki üleminekut veel toimunud pole, spekuleerib Õhtuleht rahvusvahelise vutimeedia abiga, kelle võiks Real Ronaldo asemele hankida.

1. Kylian Mbappe

Tänavu ereda komeedina vutitaevasse tõusnud 18aastane prantslane tegi AS Monacos fantastilise hooaja ning köitis jalgpallisõpru nii Prantsusmaa kõrgliigas kui ka Meistrite liigas.

Mbappe tunnistas hiljuti, et Real on tema allkirja jahtinud viimased neli aastat. Väidetavalt on Madridi kuninglik klubi prantslase eest teinud ka mitu prisket pakkumist, aga Monaco pole rahahädas ning nende jaoks pole Mbappel kindlat hinda.

Kylian Mbappe. Foto: FRANCK FIFE

2. Pierre-Emerick Aubameyang

Tänavu Dortmundi Borussia särgis Saksamaa kõrgliiga parimaks väravakütiks tõusnud Gaboni passiga ründetäkk on ülikiire ning hea väravavaistuga. Tõsi, ta ei pruugi alati enamikku oma võimalustest realiseerida, aga sama mure kollitab ka teisi tippkesktormajaid. "Kõiki peale Cristiano," võib mõni Ronaldo fänn mõelda.

27aastast Aubameyangi on Realiga seostatud juba ammu, sest ta pole kunagi varjanud soovi seal mängida. Real peaks Aubameyangi eest välja käima umbes 70 miljonit eurot.

3. Paulo Dybala

Torino Juventusega järjekordse Itaalia meistritiitli võitnud ning klubiga Meistrite liiga finaali jõudnud Dybala on vutimaailma üks kõige andekamaid mängumehi. 23aastane argentiinlane hiilgab oma tehnilisuse, kiiruse ja töövõimega.

Paulo Dybala Madridi Reali meeste vahel. Foto: Phil Noble

Kuigi pole pealtnäha ühtegi põhjust, miks peaks Dybala Juventusest jalga laskma, ütles klubi paremkaitsja Dani Alves talle, et ta peab ühel päeval klubist lahkuma. Miks? Sest Alvese arvates vaid nii suudab Dybala veelgi paremaks saada.

Muide, ladina-ameeriklase hind peaks jääma samasse kanti Aubameyangi omaga.

4. Neymar

Jah, FC Barcelona ning Real on enamat kui igirivaalid, ent mängijad on varemgi ühest klubist teise siirdunud. Markantseim näide on kahtlemata Luis Figo, kes teenis Madridi kolimisega Barcelona fännide suure vilekoori ja viha.

Samas kirjutab Marca, et Reali president Florentino Perez on Brasiilia pallivõlurit alati imetlenud ning enda meeskonda soovinud. Samuti on Realil üks võimalik võluvits, millega Neymari Hispaania pealinna meelitada.

Nimelt mängib Neymar Barcelonas Lionel Messi järel teist viiulit, ent Realis võiks temast pärast Ronaldo lahkumist saada meeskonna A ja O. Marca väitel ei peataks Reali isegi tõik, et Neymari lepingus on 200 miljoni euro suurune väljaostuklausel, sest brasiillase ülemineku aitaks kinni maksta Ronaldo müük.

Neymar. Foto: SERGIO PEREZ

5. Robert Lewandowski

28aastane poolakas on tippvuti üks kõige surmavamaid ründajaid: 2014. aastal Müncheni Bayerniga liitunud Lewandowski on Saksamaa hiiu särgis löönud 147 kohtumises lausa 110 väravat. Seega pole teps mitte ime, miks nähakse Lewandowskit Ronaldo ideaalse asendajana. 

Kuulujuttudele valab õli tulle tõik, et väidetavalt pole Bayerni staari suhted meeskonnakaaslastega üleliia head. Alles hiljuti kurtis Lewandowski, et tema klubikaaslased ei aidanud teda Saksamaa kõrgliiga parimaks väravakütiks.