Anett Kontaveit võidu üle rõõmustamas. Pilt on illustratiivne.Foto: TIZIANA FABI
Tennis
18. juuni 2017, 14:21

FANTASTILINE: Anett Kontaveit võitis karjääri esimese WTA-turniiri! (27)

Tennise Eesti naiste esireket Anett Kontaveit (WTA 49.) võitis Den Boschi WTA-turniiri finaalis Natalja Vihljantseva (WTA 74.) 6:2, 6:3.

21aastane Kontaveit, kes on tänavu olnud fantastilises hoos, oli finaali eel kindel soosik ning ehkki eestlanna kahes esimeses servigeimis oli Vihljantseval kasutada kokku kolm murdepalli, oli just Kontaveit see, kes venelanna servi kahel korral murdis. Tasuks avaseti võit 6:2.

Teise seti avageimis murdis Vihljantseva kohe esimesel võimalusel Kontaveidi servi. Samas ei pidanud venelanna selle nimel eriti vaeva nägema, sest murde tõid talle Kontaveidi kaks topeltviga.

Eestlanna võitis murde tagasi teise seti kuuendas geimis, kui ei loovutanud Vihljantsevale punktigi. Muide, enne seda geimi palus Kontaveit enda juurde oma treeneri Glenn Schaapi, kelle põhisõnum oli, et meie naine liialt Vihljantseva mängule ei keskenduks ega millegi üle muretseks. Juhendaja tahtis, et Kontaveit mängiks oma mängu. 

Eesti esitennisist võttis nõuanded kuulda ning näitas pärast 2:3 kaotusseisus peetud jutuajamist Schaapiga väga head tennist. Ta murdis uuesti Vihljantseva pallingu, võitis teise seti 6:3 ning jõudis oma karjääri esimese WTA-turniiri tiitlini.