Anett Kontaveit Den Boschi turniiri esikohaauhinnaga.Foto: Edwin Verhoef / Ricoh Open / WTA
Tennis
18. juuni 2017, 16:25

Kontaveit kinnitas, et mängib järgmisel nädalal Mallorcal!

Turniiri võitnud Anett Kontaveit: Den Boschis oli esimene eesmärk muruväljakuga harjumine!

Den Boschis karjääri esimese WTA turniiri võitnud, finaalis 6:2, 6:3 venelanna Natalja Vihljantseva alistanud Anett Kontaveit ütles, et esmane eesmärk oli seal hoopis muruväljakuga harjumine!

"Tulemusele ei maksa nii palju mõelda, püüan mõelda oma mängule. Et jõudsin finaali, sain pidada viis mängu ning see oli murukattega harjumise seisukohalt muidugi väga hea," muheles Kontaveit telefonitsi Õhtulehega vesteldes.

"Kahe esimese ringi matšid olid nii ja naa. Veerandfinaalist alates tundsin end juba palju kindlamalt (Carina Witthöftiga 6:3, 6:1 - toim). Poolfinaalis oli väga raske mäng tugeva vastasega (Lesja Tsurenkoga 6:3, 6:7, 6:2), kuid suutsin selle enda kasuks kallutada. Tänane finaalivastane Natalja Vihljantseva oli samuti tugev, servis kõvasti - tema mängustiil sobib muruväljakutele hästi."

21-aastase eestlanna hinnangul aitas täna võidu tuua hea keskendatus terve mängu vältel. "Suutsin asjad õigel ajal hästi enda kasuks pöörata ja servida korralikult," lausus Kontaveit.

Tähtis oli seegi, et ta ei kaotanud teises setis 0:2 kaotusseisu jäädes külma pead. Seisul 2:3 kutsus ta pausi ajal väljakule treener Glenn Schaapi, suutiski kohe murda vastase servigeimi ega loovutanud edaspidigi ühtegi geimi.

Kontaveit kinnitas, et treeneri väljakule kutsumisel on pigem julgustav efekt: "Treener rõhutas, et jätkaksin oma plaani järgi mängimist, ja julgustas mind. Suuri muudatusi niisuguse pausi ajal reeglina ei tehta. Pigem annab see enesekindlust ja kinnitab mänguplaani."

Kontaveit kinnitas, et tihe võistlus tema plaane ei muuda ning ta osaleb ka järgmisel nädalal Mallorcal peetaval turniiril. Kindlasti ei toimu tema esimene mäng Roberta Vinciga enne teisipäeva.