Mohamed Salah palliga. Foto: MAX ROSSI
Jalgpall
18. juuni 2017, 16:41

VÄGEV VÄRK! Ragnar Klavan on saamas endale meeskonnakaaslast, kes võib läbida 100 meetrit alla 10 sekundi

Kahe hooaja vahepeal käib mängijateturul vilgas töö ning nõnda on ka Liverpool esimesele suurele üleminekule lähedal. 

Nimelt on Ragnar Klavani leivaisa silma peale pannud egiptlasele Mohamed Salahile. Esimese, 28 miljonit naelsterlingit väärt, pakkumise lükkas Rooma meeskond tagasi. Liverpool on valmis aga panuseid tõstma ning 35 miljonist naelast Itaalia suurklubi ilmselt keelduda ei saa. 

Oma profikarjääri kodumaal alustanud Salah siirdus pärast kaht hooaega Baselis 2014. aastal Londoni Chelseasse. Egiptlased Inglismaal suurt läbilööki teha ei õnnestunudki, kui pääses platsile vaid episoodiliselt. Pärast laenuperioodi Fiorentinas ja Romas jäigi ta viimasesse pidama.

Korralikud esitused on aga Jürgen Kloppile meelejärgi ning ta sooviks 25aastasele ründajale Inglismaal uue võimaluse anda. Väidetavalt on Salah teisipäeval Liverpooli lendamas, et läbida meditsiiniline läbivaatus. 

Lisaks egiptlase headele tehnilistele oskustele, peetakse Salahi ka maailma üheks kiiremaks jalgpalluriks. Nimelt olla ta 2015. aastal Fiorentina värve kaitstes paigalt stardiga läbinud 70 meetrit alla 7 sekundi. See tähendab, et 100 meetri aeg võiks jääda alla 10 sekundi, mis teeks temast tõelise eliitsprinteri.

Kuigi väide on ilmsel veidi provokatiivne, siis kiirusest egiptlasel puudust pole. Vaata ja veendu ise: