Kert Toobal. Foto: Alar Truu
Võrkpall
18. juuni 2017, 18:54

Kert Toobal Maailmaliiga finaalist: võidab see, kes rohkem jaksab kannatada

Eesti võrkpallikoondis võitis tänastel varajastel hommikutundidel Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi poolfinaalis võõrustajat Mehhikot ning kohtub tuleval ööl finaalis Hispaaniaga. 

"Hispaania näitas Saksamaa vastu, et targalt mängides ja mitte jõuga rammides on võimalik mängu võita," rääkis koondise Kapten Kert Toobal. "Meie proovisime oma poolfinaalis Mehhikoga samamoodi.

Kui finaalis mõlemad niimoodi jätkavad, siis hakkab rolli mängima füüsiline vorm ja see, kes rohkem jaksab kannatada." Peatreener Gheorghe Cretu lisas omaltpoolt: "Rünnakul mängib Hispaania kiirelt. Peame olema kaitses head ja blokimängus kokkulepitud asjadest kinni pidama."

Kuu aega tagasi pidasid eestlased Kalevi spordihallis Hispaaniaga kolm sõprusmängu, kust teeniti kindlad 3:0 ja 3:1 võidud. Viimases kohtumises teise koosseisuga mängides, kaotasime viiendas geimis.

MM-valiksarja teises ringis saime mõlemad teise koha. Kui Eesti rahvusmeeskond jäi otsustavas mängus 1:3 alla Venemaale, siis hispaanlased samade numbritega Soomele. Maailmaliiga alagrupiturniiril noppisid mõlemad koondised viis võitu. Hispaania ainus kaotus tuli 0:3 Saksamaalt.

Võrreldes Tallinnas mänginud koosseisuga, on Hispaania võistkond Mehhikos peaaegu identses rivistuses. Peatreener Fernando Munoz on teinud vaid ühe vangerduse, asendades diagonaalründaja Augusto Renato Colito Lopesi tempomehe Victor Rodriguez Perezega.