Rait Rikbergil on põhjust pöialt püsti hoida. Foto: LIIS TREIMANN
Võrkpall
19. juuni 2017, 10:23

VIDEO | Koondise libero Rait Rikberg: me tulime siia võitma ja saime sellega hakkama!

Eesti võrkpallikoondise edukas suvi jätkus tänastel varajastel hommikutundidel, kui 3:0 võiduga Hispaania üle kindlustati Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi esikoht.

„Emotsioonid on väga head, me tulime siia võitma ja saime sellega hakkama,“ sõnas emotsionaalne Rikberg vahetult pärast koondise tund ja 13 minutit kestnud võidumängu Hispaania üle. „Kõik need tingimused, mis siin valitsesid, on täiesti teistsugused kui Euroopas, aga me suutsime oma pead külmad hoida ja oma asja ära teha!“

Oma karjääri saavutusteredelil Mehikese hüüdnime kandev Rikberg Maailmaliiga finaalturniiril saadud võitu kohe kõige kõrgemale pulgale naelutama ei hakanud. „Raske öelda, kuhu võidu paigutaksin, hetkel läheb see kindlasti esikohale, kuid praegu on emotsioon üleval. Viimaste aastatega on meil olnud palju häid hetki Eesti võrkpallikoondisega ja ma ei hakkaks neid hetki võrdlema, et milline on olnud ülevam,“ tõdes mängija Volley.ee Facebooki lehel antud videointervjuus.

Libero arvates suutis Eesti oma paremuse maksma panna tugevate servidega, mille tulemusena sai koondis näidata oma tugevust blokis ja olla edukas ka kaitsemängus.