REIN TAARAMÄE.Foto: Alar Truu
Jalgrattasport
19. juuni 2017, 11:28

Rein Taaramäe vorm paraneb, aga Tour de France on endiselt kahtluse all

Jalgrattur Rein Taaramäe (Katjuša-Alpecin) on juba talvest alates lootnud, et saab sõita 1. juulil algaval Tour de France'il, aga vähem kui kaks nädalat ette aasta mainekaima suurtuuri algust selgust veel majas pole.

Eile lõpetas Taaramäe Šveitsi tuuri, kus vorm näitas paranemise märke. "Kokkuvõtteks võib öelda, et kuna tuuri lõpp läks paremaks, siis on loota, et hea vorm on nüüd tulemas, kuid hõisata veel ei tasu. Eks näis.
25. juunil stardin EMV grupisõidus Lähtel. Edasine kalender on veel lahtine, ees ootab kas Tour de France või Austria velotuur," kirjutas ta oma Facebooki lehel.

Šveitsi tuuri 83. kohaga lõpetanud Taaramäe abistas tiimi liidriks määratud Simon Špilakit. Eriti märkimisväärne oli tema töö reedesel seitsmendal etapil, mille Špilak võitis. Lõpuks krooniti sloveen ka tuuri üldvõitjaks.

"Kehva seis kestis kuni viimase mägede etapini, mis lõppes ränk raskel Söldenist algava 17 km pikkusel 10% nurgaga Tiefenbachi mäe otsas 2900m peal. Sellel etapil tundsin 100. km peal, et nüüd on kraanid äkki lahti läinud ja täna on lõpuks hea päev. Viimase tõusu jalamil vahetasingi Spilakiga paar sõna ja ta palus mul tempot teha. Paningi siis oma mõnusa hoo peale ja tunne oli nii hea ja kerge, et oli isegi tunne nagu ei võistleks vaid teeks trenni.

Üllatus oli päris suur, kui pärast 5 km olid kõik favoriidid maha jäänud ja selja taha oli jäänud ainult Spilak ja Cannondale mägironija Joe Dombrowski. 8km enne lõppu otsustas Simon oma teed minna ja mina mõtlesin, et noh töö tehtud, et lõpetan siis rahulikult, kuid tunne oli niivõrd hea, et otsustasin kerget hoogu hoida ja lõpuks ületasin joone 7. positsioonil," kirjeldas Taaramäe võtmeetappi.