Martti JuhkamiFoto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
19. juuni 2017, 11:48

Martti Juhkami võrkpallisõpradele: tõusime üles mudaliigast, kuhu oma taseme poolest ei kuulunud (11)

Eesti võrkpallikoondis alistas ööl vastu tänast Mehhikos peetud Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalis Hispaania 3:0. Sel suvel Eesti koondisest isiklikel põhjustel eemale jääv Martti Juhkami kirjutas oma Facebooki lehel, et võiduga tuli koondis välja iseendale kaevatud august.

"Tänase võiduga tuli Eesti võrkpall välja august, mis kaevati iseendale aastatel 2007-2014, kui ei osaletud Euroopa kui ka Maailmaliigas ja jäädi ülejäänud maailmast/Euroopast kaugele maha. Põhjuseks oli neil tumedatel aastatel suur rahapuudus, mis Eesti võrkpallurite arengul pidurit peal hoidis," kirjutas ta.

Comeback maailma võrkpallimaastikul on olnud vōimas. Sloveenia eeskujul, kes 2015 võitis Euroopa liiga ja 2016 Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi, sammus ka Eesti kahe aastaga eikusagilt maailma 24 tugevaima meeskonna sekka.

Eesti on võitnud viimastel aastatel ca 90% mängudest just seetōttu, et olime sattunud mudaliigasse, kuhu oma taseme poolest ei kuulunud. Favoriidikoorma all mängida ei ole kerge, aga Eesti sai sellega hakkama," lisas Juhkami.

Mis saab edasi? "Tulevikus on mängud juba tugevamate vastaste vastu ja võiduprotsent loogilises mōttes langeb. Loodetavasti ei kostu siis nurinat, et Eesti tase oleks justkui langenud, ei ole. Eesti võrkpall kasvab ja kasvab ning jälgides Sloveenia eeskuju, kes üritab tänavu võita Maailmaliiga teist tugevusgruppi, suudame seda võib-olla üks päev meiegi," ennustas Juhkami.