Foto: ALDO LUUD
Repliik
19. juuni 2017, 17:44

Küsitlus | Koolilõpupidu: raju labrakas või ontlik istumine koos pedagoogidega? (1)

Kooliaasta on läbi ja jäänud on veel vaid lõpetamine. Erinevates Eesti paikades asetleidvad lõpetamised on suureks küsimärgiks nii mõnelegi õppurile kui lapsevanemale, kellest esimesed mõtlevad, kus kaaslastega pidu pidada, ja teised, kui palju oleks mõistlik sel puhul kulutada.

Kadri (20): Kooli lõpupidu võiks toimuda abiturientidele ja õpetajatele sümboolses paigas. Eelistatavalt koolimaja lähistel, kuid mitte koolihoones ise, et oleks vabam õhkkond. Õpetajad peaksid kindlasti kutsutud olema. Lõpupeol on abiturientidel hea võimalus õpetajatega tulevikuplaane arutada või neid viimast korda tänada.

Meriliis (20): Mulle meeldib,  kui kooli lõpupidu on koolis koos õpetajatega. Mul gümnaasiumis oli nii ja oli päris tore. Alguses oli direktori kõne ja õpetajatele lillede andmine,  olemas oli ka fotonurk ja tantsuplats,  muidugi ei puudunud ka alkohol,  aga ma arvan,  et seda ei tohikski tegelikult keelata. Kui lõpupidu oleks igal klassil kuskil eraldi majapeo näol,  siis paljud ei osalekski, ja siis ei ole see minu meelest ka lõpupidu. Üle viie euro on natuke kallis juba,  niigi on lõpetamisega seotus kulutused suured.

Agnes (20): Meil oli gümnaasiumi lõpupidu koolis. Ei midagi erilist - veini, puuvilju, bänd, koos õpetajatega. Hästi siiras ja armas oli, mulle meeldis väga. Juua võis ise kaasa võtta, aga öeldi, et päris segi ei oleks nagu ka päris hea olla.

Erik (26): Kui seltskond koos, siis pole vahet, kus pidu toimub. Sealhulgas pole vahet, kas õpetajad on kaasatud või mitte. Erinevust erinevate lõpetamiste puhul sisuliselt ei näe, lihtsalt viimases etapis saab selle kaua ihaldatud paberi kätte.

Maili (26): Tegelikult ei ole ju vahet, kus seda pidada. Minu jaoks on tähtsamad inimesed, kellega oled selle pika teekonna kooliajal koos olnud. Pidu olgu kindlasti ilma õpetajateta. Nendega saab hüvasti jätta aktusel või banketil. Ei poolda suuri joominguid. Juua võib muidugi, aga see peaks jääma ikkagi normaalsuse piiridesse. .

Mari-Liis (19): Koolilõpupeo võiks pidada kuskil turismitalus, kus oleks võimalus mõnusalt aega veeta ja olla eemal linnast.