Austraalia - SaksamaaFoto: PATRIK STOLLARZ
Jalgpall
19. juuni 2017, 19:52

GALERII | Saksamaa väravavaht plätserdas enda puuri kaks palli, kuid turniiri noorim meeskond pääses siiski võiduga (1)

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiri tänases ainsas kohtumises alistas Saksamaa väravaterohkes duellis 3:2 Austraalia. 

Valitsev maailmameister jättis Venemaal toimuvaks turniiriks koju suure osa oma esimese suurusjärgu tähtedest. Sellega on sakslased kaheksa meeskonna seas madalaima keskmise vanusega: 24 aastat ja 4 kuud ning 23 mehe peale kokku vaid 179 koondisemängu. 

Staaride puudumisest end aga heidutada ei lastud, kui Lars Stindl Saksamaa juba viiendal minutil juhtima viis. Head survet hoiti kogu avapoolaja vältel, kuid vahetult enne pausi jõudsid väravani hoopis austraallased. Tabamus jääb suuresti väravavaht Bernd Leno arvele, kes võrdlemisi lihtsa palli oma külje alt sisse lasi. 

Bernd Lenol ei õnnestunud võrdlemisi lihtsat palli noppida. Foto: Sergei Grits

Viigiseis ei püsinud aga tablool kaua. Vaid mõni hetk hiljem teenisid sakslased penalti, mille Julian Draxler 44. minutil realiseeris. 

Pärast poolajapausi tulevärki kaua ootama ei pidanud - 48. minutil kasvatas Saksamaa edu 3:1le Leon Goretzka. Vaid kaheksa minutit hiljem sai aga Austraalia taas mängu tagasi. Taaskord oli abis Leno, kelle pudistatud palli Tomi Juric sakslaste võrku suunas. 

Leno puterdas taaskord ning austraallastel oli vaja tabamus vaid ära vormistada. Foto: CARL RECINE

Kuigi Austraalial tekkis veel paar võimalust kohtumine viigistada, siis Leno suutis end varasemate pattude eest rehabiliteerida. Sakslased ei jõudnud enam samuti sihile, mis neile 3:2 paremusega rasked kolm punkti tõid. 

Joachim Löwi hoolealused siiski B-alagrupi liidriks ei tõusnud, kuivõrd eile Tšiili alistas eile Kameruni kahe väravaga. Homme on turniiril ees puhkepäev.