Sander Raieste (palliga).Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. juuni 2017, 20:14

Eesti U18 korvpallikoondise üks liidreid jätab koondisesuve tõenäoliselt vahele

Eesti U18 korvpallikoondise üks liidreid Sander Raieste võib tänavuse koondisesuve põlveprobleemi tõttu vahele jätta.

Hispaania tippklubi Baskonia hingekirja kuuluv 18aastane ääremängija ei soovinud täpsustada, milline põlvejama teda kummitab. "Otsest traumat pole. Jätame selleks, et on probleem. Pole vaja, et kodused arstid hakkaksid diagnoose ja prognoose panema, et äkki ikka mingi valemiga jõuab EMiks (U18 koondiste B-divisjon toimub 28. juulist 6. augustini Tallinnas - H.R.) korda."

Raieste käis Hispaanias MRT-uuringul, mis vaadatakse kodumaal üle. Samuti läheb ta Eestis samale uuringule. "Mõte ongi selles, et probleem välja ravida, et see uuesti ei tekiks," sõnab ta.

Noorpalluri sõnul on põlv talle häda teinud pikemat aega. Suurem valu algas pärast tänavu jaanuaris Tallinnas peetud Baltic Sea Basketball Cup'i. "Kui Hispaaniase tagasi läksin, jätsin paar nädalat vahele, sest juba Eestis oli päris valus. Baskoniast öeldi, et teen hooaja lõpuni ja vaatab edasi. Päris sada protsenti polnud põlv ühelgi hetkel, andis tunda," räägib Raieste.

204 cm pikkune mängija lisas, et midagi katki pole, mis peaks karjääri kummitama jääma. Küll võtab ta praegu treeninguid ettevaatlikult ning ei soovi rapsida.

"Pigem üks noortekoondise suvi vahele jätta, et seda probleemi enam ei tekiks ja sellest lahti saaks. See on pikas perspektiivis palju targem otsus, kui läbi valu lõhkuma hakata," lõpetab Raieste, kelle sõnul on kodusest EMist eemale jäämine tõenäoline.