Flora vs Kalju 2:0!Foto: Robin Roots
Jalgpall
19. juuni 2017, 23:29

Sappinen 15. järjestikuse võidu järel: puhkama ei saa jääda, peame pidevalt edasi arenema

FC Flora sammub Eesti meistriliigas võidult võidule – esmaspäevane 2:0 triumf Nõmme Kalju üle oli järjekorras juba 15. 1245 pealtvaataja ees lõi florakate võiduväravad Rauno Sappinen.

16. minutil näitas Flora, et nende poolt valitud veidi kaitsvam ja kontrarünnakutele orienteeritud taktika toimib – Kalju kaotas rünnakul palli ning ühe lihtsa sööduga mängis Mihkel Ainsalu vabaks Sappineni, kes omakorda Kalju väravavahist Vitali Telešist mööda triblas ja palli ilma probleemita väravasse lükkas. 1:0!

"Andsime teadlikult initsiatiivi vastastele. Meil on kindel poolkaitse- ja kaitseliin, seega meile sobis, kui nemad palli hoidsid," ütles sangar Sappinen.

Kalju paremkaitsja Karl Mööl tunnistas, et nemad ei osanud enne mängu ennustada, millise taktika Flora valib. "Tegelikult mulle see meeldis, saime ise oma mängu ehitada ja domineerida. Mõned rünnakud tulidki välja, teised läksid jällegi aia taha," arutles Mööl.

Rauno Sappinen avaväravat löömas. Foto: Robin Roots

Pärast poolajapausi jätkus kõik sama stsenaariumi järgi: Flora tõmbus kaitsesse ja ootas oma võimalust. Mida aeg edasi, seda rohkem jõudu püüdis Kalju rünnakule koondada – pool tundi enne lõppu sekkus vahetusest Tarmo Neemelo, kellele tegi väljakul ruumi Nikolai Mašitšev. Peagi jooksis murule ka Igor Subbotin.

Neemelo efekt hakkas kiirelt tööle ning Kalju tsenderdused muutusid üha ohtlikumaks, kuid endiselt tekkisid paremad võimalused hoopis Floral, kui Sappinenil ei õnnestunud mitmel puhul Telešit üle mängida.

Lõpuks saatis mees 83. minutil üks-ühele olukorras palli ikkagi alla nukra – Kalju oli lõplikult murtud. "Meeskond on pragu väga enesekindel – usume endasse. Samas anname aru, et puhkama ei saa jääda ja tegelikult peame pidevalt edasi arenema," rääkis Sappinen.

Tabeliseisu silmas pidades on 36 punkti kogunud Kalju seis üsna keeruline, nad kaotavad liidrikohal paiknevale Florale juba 11 punktiga. "11 on kindlasti väga palju, kuid hooaeg pole veel isegi mitte poole peal. Kindlasti hakkab ka Flora mingil hetkel punkte kaotama," arvas Mööl.

***

Täna said mõlemad klubid teada ka oma esimese vastase Euroopa liigas. Flora kohtub avaringis Sloveenia liigas neljanda koha saanud Domžalega. Kalju heitleb Fääri saarte kõrgliigas viiendat kohta hoidva Torshavni B36-ga.

Ei Mööl ega Sappinen polnud vastase tugevuse või nõrkusega veel täielikult kursis. "Kindlasti saime mängitava vastase ja eesmärk on edasipääs,” ütles Mööl. Sappinen omalt poolt: "Tundub keeruline loos, aga praegu kuigi palju vastase kohta ei tea. Hakkame peagi selleks matšiks valmistuma."

Euromängud peetakse 29. juunil ja 6. juulil.