Võidukas Eesti võrkpallikoondisFoto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
20. juuni 2017, 15:09

Võrkpallurid rasketest tingimustest: saalis tehti uksed lahti ja tekkis tuulekoridor (1)

Eesti võrkpallikoondis jõudis täna tagasi edukalt Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniirilt. Tallinna lennujaamas võttis koondislasi vastu suur hulk fänne ja kohapealt ei puudunud ka lustakad Mehhiko laulud ning sombreerod.

Mehhikos valitsenud tingimused olid katsumuseks kõikidele finaalturniiril pallinud koondistele, erandiks polnud ka koduste tingimustega tuttavad võõrustajad. 1900 meetri kõrgusel paiknev Leoni linn kostitas pallimängijaid ühtlaselt üle 30 kraadise kuumusega ning armu ei saanud mehed ka siseruumi minnes.

„Kohapeal valitsenud tingimused olid ikka äärmiselt rasked. Saal oli tohutult palav ja konditsioneer, juhul kui see üldse töötas, väga seda saali ei jahutanud,“ rääkis koondise sidemängija Andres Toobal uudsetest tingimustest. „Igatahes tulemusena avati mõlema saali otstes uksed, mis tekitasid saali huvitava tuulekoridori, mis otseloomulikult serve mõjutama hakkas.“

Tuulekoridoriga harjumine

Koondises nurgaründaja positsioonil palliv Kristo Kollo leidis samuti, et tuulekoridoriga harjumine oli väljakutse. „Jaa, kohapeal valitsenud tingimused olid meie jaoks ekstreemsed, aga sellega tuli lihtsalt harjuda. Eks ise olen siin randa mänginud ja see tuli ka kindlasti kasuks, et olen harjunud igasuguse ilma ja tuulega. Pallid tuleb kuidagimoodi lõpuks ikka väljakule saada.“

Kristo Kollo õnnitlusi vastu võtmas Foto: Martin Ahven

Alguses oli meestel tükk imestamist, et kust selline lisaramm pärast pikka reisi ikkagi pärineb. „Kui läksid täiega panema servi, siis kippus enamasti ikka auti minema. Tuli lüüa keskväljast allapoole ja natukene hoogu maha võtta,“ rääkis Toobal.