Ottomar Ladva ründab nii turniiri kui ka Baltimaade valiktsükli esikohta.Foto: Alar Truu
Spordivaria
20. juuni 2017, 20:37

Ottomar Ladva tõusis MM-valikturniiril liidrikohta jagama

Liepajas peetakse viimane kolmest Balti tsooni male MM-valikturniirist ning enne kaht viimast vooru jagab Ottomar Ladva esimest ja Kaido Külaots neljandat kohta.

Ladval oli nelja vooru järel koos 2 punkti, kuid seejärel on ta noppinud kolm võitu järjest ja jõudnud seitsme partiiga 5 punktini. Sama palju punkte on ka eelmise, Leedus peetud valikturniiri võitnud lätlasel Toms Kantansil ning leedulased Aloyzas Kveinysel.

Külaots alustas kahe võiduga, kuid on pärast seda teinud viis viiki järjest. Koos temaga on 4,5 punkti ka Nikita Meškovsil Lätist. Pool punkti vähem on tervelt kuuel maletajal, sealhulgas Meelis Kanepil, Aleksandr Volodinil ja 16-aastasel Narva koolipoisil Aleksei Garaninil.

Homses 8. voorus mängib Ladva mustadega Meškovsi ja Külaots Ronalds Berzinši vastu. Kantans ja Kveinys kohtuvad omavahel. Omavahel mängimata on ka Ladval ja Külaotsal, nii et pole välistatud nende kohtumine ülehomme hommikul peetavas viimases voorus.

Kolme Balti tsooniturniiri kokkuvõttes enim kohapunkte koguv maletaja pääseb maailma karikaturniirile, kus saab jätkata MM-tiitli poole pürgimist. Kahe esimese turniiri põhjal on Pärnus võitnud ja Vilniuses teise koha saanud Külaotsal koos 43 ning mõlemal korral kolmandana lõpetanud Ladval 30 punkti. Kantansil on punkte 25 ja Neikšansil 24.