Foto: logo
Tele
21. juuni 2017, 10:09

ANNA TEADA! Kuidas mõjutab Kanal 2 lahkumine vabalevist sinu elu?
TV3 lubab ka lahkuda!

POMMUUDIS! Kanal 2 lahkub vabalevist! (129)

Eesti Meedia on otsustanud, et Kanal 2 programm lahkub vabalevist 1. augustil. Muudatus puudutab vaid tasuta õhu kaudu telepilti vastu võtvaid kliente, operaatorfirmade tasuliste klientide jaoks midagi ei muutu.

Kanal 2 jääb ka edaspidi Eesti kõige suurema levialaga MUX1 võrku, senistel tasuta telepilti vastu võtnud klientidel on võimalik enne kanali vabalevist lahkumist ühineda Starman ZuumTV, Viasati või Telia teenustega või valida endale sobiv kaablioperaator.    

Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul vajab Eesti teleturg struktuurseid muutusi ning telereklaami hinnad peavad hakkama tõusma. "Praegune olukord, kus meediaagentuuride tegevuse läbi on telereklaami hinnad ebamõistlikult madalale surutud, ei ole enam jätkusuutlik," rõhutas Nuutmann. "Ainus võimalus säilitada kohalikul omatoodangul põhinevat programmi on kanali toimimist optimeerida," selgitas Nuutmann, miks lahkub Kanal 2 vabalevist.

Eesti Meedia sisu- ja programmidirektor Hanno Tomberg ütles, et kõigil, kellel on täna võimalik Kanal 2 programmi näha, näevad seda ka edaspidi, kui on valinud endale sobiva operaatorfirma. "Oleme kõikide operaatorite põhipaketis jätkuvalt kättesaadavad ja suudame ka tulevikus pakkuda paremat kvaliteeti HD pildi näol, mis jõuab täna vaid tasuliste klientideni," ütles Tomberg.

"Eesti vaadatuim telekanal Kanal 2 alustab juba septembri alguses sügishooajaga, mis pakub palju uusi saateid, parimat meelelahutust ja seniste hittsaadete ning -sarjade uusi osasid," lausus Tomberg. "Levikulude arvelt programmi suunatavad vahendid aitavad toota veel rohkem televaatajaid köitvaid saateid."

"Lisaks ootavad Kanal 2-s ja Kanal 12-s järgmise aasta veebruaris taliolümpiamängude ülekanded PyeongChangist, mistõttu soovime tagada, et kõigil oleks võimalik seda suurt spordipidu näha," lausus ta.

Juba varem on vabalevist lahkunud Eesti Meedia telekanal Kanal 11, olles seejärel oma vaadatavust pidevalt kasvatanud.

Erinevatel andmetel vaatab vaid tasuta õhu kaudu levivat telepilti 10-12% Eesti televaatajatest. Valdav osa Eesti elanikkonnast, ligi 90 protsenti ostavad teenust mõne suurema operaatorfirma Telia, Starmani, STV või Viasati käest ja neid eesootav muudatus ei puuduta. 

Operaatorfirmade klientide jaoks ei muutu midagi

Telia Eesti meelelahutuse ja multimeedia valdkonna juht Karl Anton kinnitas, et sõltumata sellest, milline on Kanal 2 seekordne lõplik otsus vabalevist lahkumise või sinna jäämise vaates, saavad kõik Telia kliendid endiselt jälgida nii Kanal 2, TV3  kui teisi eestimaalaste seas populaarseid telekanaleid.

2015. aasta suvel, mil nii TV 3 kui Kanal 2 teavitasid vabalevist lahkumisest, valisid tuhanded inimesed oma uueks teenusepakkujaks Telia. Kuigi telekanalid otsustasid hiljem siiski vabalevisse jääda, jäi enamus Teliaga liitunud kliente oma otsusele kindlaks ega pöördunud vabalevi juurde tagasi.

Viasati ärijuht Aet Viira sõnul ei muutu ka Viasati klientide jaoks selle uudise valguses midagi.

"Meie programmivalikusse jääb populaarne kodumaine telekanal alles ka pärast 1. augustit nagu seni. Küll aga oleme valmis pakkuma oma abi kõigile tänastele vabalevi vaatajatele, keda antud uudis otseselt puudutab," ütles ta.

Ka Starmani televisiooniteenuste kanalipakettides on Kanal 2 kõikjal Eestis vaadatav ka pärast telekanali vabalevist lahkumist. Seega Starmani olemasoleva kliendi jaoks ei muutu telekanali vabalevist lahkumise järgselt midagi. 

"Starmani kanalivalikusse jäävad Kanal 2 kõikidesse pakettidesse alles ka vabalevist lahkumise järel ning seda kanalit saab vaadata kõikjal Eestis ka edaspidi," kinnitas Starmani toodete ja teenuste osakonnajuht Silver Soomre. "Kanal 2 vabalevist lahkumine ei mõjuta ei kaabelvõrgu ega üle õhu levivate TV-teenuste kliente," täpsustas ta.