Eesti Meedia sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
21. juuni 2017, 11:06

Marko Kaljuveer Kanal 2 vabalevist lahkumisest: see ei riku OMi teleõiguste lepingut (13)

Eesti Meedia otsus Kanal 2 vabalevist lahkumise kohta puudutab kõige otsesemalt ka tuhandeid Eesti spordisõpru, sest just Eesti Meedia on omandanud kahtede järgmiste olümpiamängude (2018. aasta tali- ja 2020 suvemängude) ülekandeõigused.

Eesti Meedia sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri kinnitusel ei rikuta Kanal 2 vabalevist lahkumisega kuidagi olümpiamängude näitamise teleõiguste lepingut. "Levinõude kohaselt peab kanal katma 90 protsenti riigi territooriumist, Kanal 2 puhul on see protsent 98 ja Kanal 12 puhul 92. Teisalt ei tohi kanali vaatamise eest raha võtta, ka see nõue jääb endiselt täidetud," ütles Kaljuveer Õhtulehele.

Juba praegu näeb valdav osa Eesti rahvastikust (umbes üheksa kümnendikku) Kanal 2 mõne operaatorfirma vahendusel, nende jaoks ei muutu telekanali vabalevist lahkumisega midagi. Kaljuveer selgitas väljendi "kanali vaatamise eest ei tohi raha võtta" sisuks, et operaator pakub sisuliselt tehnilist teenust, olümpiamänge näitama hakkavad kanalid on kõigi operaatorite põhipakettides ning nende nägemise eest eraldi raha ei küsita.

"OMi ülekandeõiguste lepingus on kõik täpselt sätestatud ja Kanal 2 vabalevist lahkumisega ei rikuta seda lepingut mingil moel," lisas Kaljuveer.

Kui palju Pyeongchangi tali- ja Tokyo suvemängude ülekandeid hakkab tulema Kanal 2, kui palju 12-s? "Me pole programmi lõplikult veel paika pannud, kuid põhikanal on Kanal 2, kust hakkab  tulema ehk 95 protsenti olümpiaülekannetest. Kanal 12 jääb pigem kordussaadete tarvis," märkis Kaljuveer.