Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles.Foto: Viljar Voog
Spordivaria
21. juuni 2017, 11:48

EOK peasekretär Siim Sukles: loomulikult soovime, et iga Eesti inimene näeks olümpiamänge (2)

Seoses Eesti Meedia värske teatega Kanal 2 lahkumise kohta vabalevist ei saa tuhanded Eesti elanikud vaadata kahtesid järgmisi olümpiamänge, kui nad ei hangi mõne teleoperaatori paketti. Kuidas suhtub asjasse Eesti Olümpiakomitee?

"Asi on väga värske, mul pole rohkem ametlikku infot kui see, mis sisaldub pressiteates. Kuid mõistagi soovib EOK olümpiaelamuse nii laia levikut kui võimalik," ütles EOK peasekretär Siim Sukles Õhtulehele.

Teatavasti ostis Eesti Meedia 2018. aasta Pyoengchangi tali- ja 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude teleülekannete õigused. Teleõiguste näol on tegemist teemaga, mida EOK ei saa kuidagi mõjutada.

"ROK müüs ülemaailmsed õigused teatavasti Discoveryle ja Discovery omakorda Eurospordi kaudu need Euroopa riikides eraldi edasi. EOK asi on "toode" ehk sportlased ette anda," lausus Sukles muheldes. "Emotsionaalses mõttes loomulikult soovime, et iga Eesti inimene näeks olümpiamänge, et kõik saaksid olümpiast osa. See 10-12 protsenti praegu veel Kanal 2 vabalevis olevat auditooriumi on meie mõistes oluline hulk."