Armin Kremer 2013. aastal Subaru roolis. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT
Auto-Moto uudised
21. juuni 2017, 11:42

ÜLLATUS! Tänaku meeskonnaga liitub 48aastane vanameister (1)

M-Spordi rallimeeskond teeb augustis toimuval Saksamaa rallil üllatava käigu, tuues WRC klassis rajale 48aastase vanameistri Armin Kremeri.

Sakslane testis eelmisel nädalal esimest korda kõige uuemat Ford Fiesta WRC mudelit ning tõestas M-Spordi juhtidele, et on piisaval tasemel. Augusti alguses osaleb Kremer rallieelsel testil, kus kaasa löövad ka Ott Tänak ja Sebastien Ogier.

"Minu jaoks on tohutu au, et saan Saksamaal osaleda sama ralliautoga, nagu Sebastien Ogier," ütles vanameister. "Annan endast kõik, et täita M-Spordi ja Malcolm Wilsoni ootusi. Vara on rääkida täpsest tulemusest, kuid olen kindel, et koostöös M-Spordi sõitjate ja inseneridega saavutame Ford Fiesta WRC jaoks optimaalse seadistuse. Kõik, kes mind tunnevad, teavad, et tahan saavutada head tulemust ja pakkuda fännidele korralikku šõud."

Kremer debüteeris MM-sarjas juba 1995. aastal, kui sai Ford Escort Cosworthi roolis 23. koha. Järgmistel aastatel oli ta Monte Carlos vastavalt kümnes ja kaheksas.

Sakslane pole MM-sarjas mitte kunagi teinud kaasa ühtegi täishooaega, kuid peaaegu alati on ta mõnel rallil eratiimiga starti tulnud. Eelmisel kahel hooajal on mees kihutanud Škodaga WRC2 klassis.