Foto: TIINA KÕRTSINI
Repliik
21. juuni 2017, 18:13

Küsitlus: Kui palju kulutate jaanipäeva tähistamisele? (22)

Jüri (22): Jaanipäeva tähistan Saaremaal, vanad sõbrad-tuttavad tulevad kokku ja tuleb mõnus koosolemine. Sellel aastal mängime ühel erapeol bändiga ning sööme palju. Kuna ma alkoholi ei joo, siis seda ma varuma ei pea, paar pudelit vett on piisav. Söögi koha pealt ma kokku ei hoia, pigem jäägu üle kui puudu! Maksma läheb see koos sõidu, praami ja muude kulutustega ilmselt 100 eurot.

Alvar (23): Sõbra juures võtame pundi kokku ilmselt. Midagi ma ei varu, ostan enne minekut vähe, pakun mingi kuni 20 eurot läheb.

Tarmo (24): Jaanipäeval ei ole Eestis sel aastal, nii et arvatavasti ei tähista üldse.  Ei kuluta ekstra jaanipäeva pärast rohkem raha kui tavaliselt.

Kaspar (26): Elvas on tüdruku sugulaste poolt korraldatud üritus, seega ilmselt toidud ja asjad on seal juba olemas. Isiklikku raha läheb sinna 50 eurot, ma ei usu, et rohkem läheb.

Lauri (22): Praeguseks hetkeks ei ole tänavuse  jaanipäeva plaanid kindlad - olen alati proovinud sellele päevale spontaanselt läheneda. Jaanipäeval on kõigi jaoks midagi pakkuda. Kes tähistab seda kui kesksuvepidustust, või jaanipäeva - Ristija Johannese mälestuspäeva. Kulutused on loodetavasti optimaalsed.

Merilin (19): Ilmselt olen maal jaanipäeval. See on isiklik üritus, aga sinna tuleb palju inimesi. Arvan, et ma ei kuluta mitte midagi. Mul ei ole raha praegu.

Tambet (22): Jaanipäeval olen üliõpilaste suvemängudel. Muud ei oska ette ennustada.

Kaarel (19): Jaani tähistan metsavenna talus sõpradega. Alkoholi varun umbes 60 euro eest Lätist. Süüa varuma ei hakka, kuna tegu on festivaliga. Kogu üritus võib maksma minna umbes 70 eurot. Kuna sõidu peale ei kulu, sest koht on kodu lähedal, umbes 10 eurot kütuse peale. Ööbimise peale ei mõtle, ilmselt kas telgis või autos.

Toomas (29): Lähen sõpradega väiksemasse looduskaunisse kohta Lõuna-Eestis, kus saab grillida, loodetavasti ilma nautida, saunas käia, lõket teha ja mis peamine sõpradega aega veeta. Söögiga on ikka tavaliselt nii, et umbes 1,5 kilo liha inimese kokku kujuneb kuidagi välja. Mõni juurvili ja salat ka juurde. Kesvamärjukesest eelistan jaanipäeval mõdu. Seda kulub nii saunas kui ka liha kõrvale. Tavaliselt kulub kuus õlut päeva jooksul ikka ära. Arvutuslikult selline jaanipäev üle 50 euro ei tohiks maksma minna.

Tõnn (27): Esmalt pere seltsis lõkke tegemine ning väike grill ja söök-jook. Veel ka olemine sõpradega. Süüa ise ostan vast ikka mõned kilod liha, juua kuuspakk ja mõni kangem jook. Kulud umbes 50-60 eurot.