Foto: Tiina Kõrtsini
Nädala TOP
21. juuni 2017, 18:13

Top | ERRi kolmas silm (4)

ERR suutis Vikerraadio juhiks kandideerijate pikast reast ilmeksimatult välja valida kandidaadi, kes riigiraadiole kõige suuremat kuulsust tõotab ajal, mil õhk on tiine lapiku maa teooria võidukäigust, kolmanda silma avanemisest, reptiilide salavalitsemisest ja muidu šarlatanidest. ERR, mis võiks olla eelkõige teadusliku maailmapildi peegeldaja, on teinud millegipärast aga panuse ebateaduse ja umbluuajamise propageerijale.  

Kaks reljeefsust

Haridusministrit peast rasedaks nimetanud riigi kinnisvara juht möönis oma reljeefset suupruuki. Tegelikult oli tema öeldu isegi üsna leebe võrreldes paljude meie poliitikute ja muiduliidrite igapäevase omavahelise suupruugiga. Reljeefsuse eufemistliku väljendi lasi enda kohta kasutusse aga Jaak Aaviksoo, kellele pandi pahaks alluvate peale karjumist. Kui tema pole reljeefsuse tõttu ühtki kohta kaotanud, siis Somelar saab oma reljeefsuse eest kinga. Reljeefsusel ja reljeefsusel on vahe.

Loksa vürstiriik

Keskerakond ei suutnud valitsusse jõudnuna anda järele kiusatusele hakata tegema omadele erandeid ning otsustas moodustada Loksa keskerakondliku vürstiriigikese. Mis sest, et ses väikelinnas vaid pool haldusreformiga ette nähtud elanike arvust. Selle otsusega lasti kogu haldusreform allavett ja riik peab hakkama maadlema kohtuasjade tulvaga. Sest kui juba Loksale tehti erand, siis kuidas ei tehta kõigile ülejäänud soovijaile?

Remmelga lakmuspaber

Kui algul käis politsei Haabersti paju kaitsjaile jagamas korraldust hommikuks lahkuda, siis nüüd käib ilmselt passimine. Piisab vaid kaitsjate väsimisest, kui paju rohelise pealinna kuvandi grimassina kähku maha saetakse. Aga kui kaitsjad ei väsigi? Linnavõimust oleks mõistlik seniste ärplevate avalduste asemel püüda leida tsiviliseeritud lahendus, et vastasseis ei kanduks edasi kõigile teistele ehitustele Tallinnas.    

Omandireform kestab

Tervelt veerand sajandit tagasi käivitunud omandireform pole ikka veel läbi, ilmneb helilooja Lepo Sumera perekonda nende Tallinna kesklinna korterist välja tõstvast kohtuotsusest. Õigusjärgsus õigusjärgsuseks, kuid tundub jabur, et ikka veel on võimalik tagasi nõuda ligi sajand tagasi maha jäetud korterit. Omandivaidluste puhul justkui mõistliku menetlemisaja põhimõte ei kehtikski. Pealegi peaks ümberasunud raha küsima pigem Saksamaa või NLiidu käest.