Ragne maailma lihtsaim marinaad.Foto: Erakogu
Toiduuudised
22. juuni 2017, 04:00

Grillipeoks jõuab valmistuda ka kahe tunniga

Mida teha, kui sõbrad tulevad grillipeole juba mõne tunni pärast, peale liha on kapis aga vaid mõni närtsinud sibul? "Sibulast, soolast ja piprast piisab liha ettevalmistamiseks täiesti isegi siis, kui plaanis on suuremat sorti grillipidu. Šašlõki puhul on selline marinaad vaat et kõige parem," nendib Grilliguru nime all tuntud Alvar Landson.

Mida teha, kui sõbrad tulevad grillipeole juba mõne tunni pärast, peale liha on kapis aga vaid mõni närtsinud sibul? "Sibulast, soolast ja piprast piisab liha ettevalmistamiseks täiesti isegi siis, kui plaanis on suuremat sorti grillipidu. Šašlõki puhul on selline marinaad vaat et kõige parem," nendib Grilliguru nime all tuntud Alvar Landson.

Faeton Barbecue tiimi liige Ain Sööt soovitab kodus ise marinaadi valmistades kindlasti lähtuda etteantud konkreetsetest kogustest ja just konkreetse liha marineerimiseks ette nähtud aegadest. "Silma järgi sibulaid riivides ning soola ja pipart lisades oleks üsnagi lootusetu esimese korraga normaalset tulemust saavutada," hoiatab ta.

Ohtras sibulas marineerimine on tema sõnul just Armeenia šašlõki eripära. "Lisaks muud rahvuslikud nõksud," muigab ta.

Edasi lugemiseks: